x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

de Carmen Dragan    |    09 Mai 2009   •   00:00

9 mai 2009



REVISTĂ ONLINE DE CULTURĂ CULINARĂ
La 7 mai s-a lansat CevaBun.ro, revistă online de cultură gastronomică, ce prezintă zilnic reţete din bucătăriile lumii, toate cu fotografii. Secţiunea de videolibrărie prezintă reţete filmate, pas cu pas, pentru începători şi pentru pofticioşi. Magazinul online de cultură culinară s-a născut din experienţă, dar mai ales din pasiune, din dragostea pentru scris şi pentru subiectele care merită cu siguranţă a fi scrise, iar gastronomia oferă numeroase astfel de teme.

LECŢII PE MUCHIE DE TIGAIE

În cadrul "Campionatului de Gătit în Aer Liber", desfăşurat în perioada 8-10 mai, în Parcul Izvor din Bucureşti, are loc lansarea sitului www.scoaladegatit.ro. Site-ul promovează "Lecţii pe muchie de tigaie", un curs de gastronomie care vă invită să descoperiţi gătitul, altfel decât îl ştiaţi. În urma experienţei acumulate, Dan Chişu a hotărât să iniţieze aceste cursuri pentru a împărtăşi din cunoştinţele sale celor interesaţi. "Lecţii pe Muchie de Tigaie" nu este numai un simplu curs despre gătit, ci o introspecţie în lumea structurilor alimentelor, a gustului şi a experimentelor neconvenţionale legate de bucătărie.

CU BICICLETA LA CUMPĂRĂTURI
Sâmbătă, 9 mai, de Ziua Europei, sunteţi aşteptaţi cu bicicleta la piaţă, la Târgul Ţăranului. Asociaţia "Bate şaua să priceapă iapa" şi veloteca.ro. vă invită să faceţi piaţa, dar şi mişcare, cu o bicicletă "gospodina" la Bursa de Mărfuri Creative, lângă Piaţa de flori, Coşbuc, pe Calea Rahovei 196 A. La piaţă veţi găsi produse tradiţionale româneşti. Organizatorii îşi propun să introducă bicicleta în viaţa de zi cu zi a bucureştenilor şi românilor în general.

×
Subiecte în articol: gastronomie