x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Aplicația românească de dating care vrea să fie peste Tinder și Bumble

Aplicația românească de dating care vrea să fie peste Tinder și Bumble

de Redacția Jurnalul    |    30 Mai 2024   •   13:15
Aplicația românească de dating care vrea să fie peste Tinder și Bumble

O echipă românescă a creat Slide, o nouă aplicație mobilă destinată întâlnirilor romantice. Obiectivul acesteia este să devină numărul 1 la nivel global, depășind jucători deja consacrați, ca Tinder și Bumble.

Mugur Frunzetti, antreprenor cunoscut pentru afacerile sale din mediul online, s-a implicat în zeci de proiecte dintre care MarketOnline.ro sau francizele Floria.ro sunt cele mai cunoscute. Omul de afaceri a ”mirosit” o altă oportunitate de business, în urmă cu un an și jumătate. „Am petrecut Anul Nou 2022 cu doi buni prieteni, antreprenori și ei în mediul digital, dar ceva mai tineri ca mine, și cumva a venit vorba de dating, apoi ce aplicații de dating folosim și ce ne place sau nu la fiecare. Până dimineață aveam deja un business plan - să construim o aplicație de dating pe care am vrea să o folosim”, a spus Mugur Frunzetti pentru Income Magazine, revistă de business aflată acum pe piață.

În doar două luni s-a început deja lucrul la design. „În anul cu pre-lansare s-a lucrat mult, am căutat să facem un customer experience superior altor aplicații de dating, să aducem features noi, unice și să oferim un produs software complet, nu doar «slide next»”, spune antreprenorul.

 

500.000 de euro investiți până la lansare

Până la lansare, nota de plată a fost piperată: 500.000 de euro investiți. Bineînțeles, odată ce s-a dat liber la întâlnirea cu utilizatorii, echipa urmează să crească. Și, odată cu ea, costurile. „La Slide au lucrat până acum zece colegi, majoritatea developeri. Echipa crește după lansare cu oameni de marketing și customer care”, anunță Mugur Frunzetti.

Lucrurile evoluează foarte repede și datorită modului în care cei trei fondatori se completează. „Partenerii mei la Slide sunt Florin Simovici și Marius Bodea. Marius este CEO-ul companiei, cel dedicat 100% Slide, Florin este creativul, cel cu idei out-of-the-box, iar eu sunt «sfatul bătrânilor», cel care ajută la strategie și la o viziune coerentă pe termen lung”. Strategii pentru piața de dating De la bun început trebuie spus că Slide promite utilizatorilor din toată lumea o experiență de dating fără precedent.

 

Doar profile reale

„Slide este o aplicație complexă, mult peste concurență, care oferă o soluție pentru toate nevoile: cei care sunt obișnuiți să dea «slide» și să aleagă după poze, cei care caută o analiză mai profundă a compatibilităților sau profile verificate, cei care vor să vadă reels sau «tik tok videos» cu potențialii parteneri sau cei care vor să vorbească cu cineva chiar acum - opțiunea «chat now». În plus, validăm cu atenție doar profile reale, conținut real, nu aprobăm profile fake, poze false sau cu pomii din curte, punem accent pe promisiunea: «Dating Real People»”, expune Mugur Frunzatti atuurile care speră că vor face din Slide cea mai folosită aplicație de dating din lume.

Obiectivul e însă mai mult decât ambițios dacă luăm în calcul că vorbim despre o piață de aproape 10 miliarde de dolari pe an, unde numărul 1 depășește un miliard de dolari cifră de afaceri. Deocamdată Slide este lansată în România, iar după o perioadă de test de două-trei luni, ar urma să fie disponibilă în alte 65 de țări.

×