x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Media Cheloo își petrece ultima zi din an la verificările pentru Dakar 2022

Cheloo își petrece ultima zi din an la verificările pentru Dakar 2022

28 Dec 2021   •   15:08
Cheloo își petrece ultima zi din an la verificările pentru Dakar 2022

Artistul este alături de echipa sa în Arabia Saudită, unde, pe 1 ianuarie 2022, se dă startul în cea de a 44-a ediție a celei mai dure competiții de anduranță din motorsport.

Transilvania Rally Ria Team, echipa din care face parte Cheloo, este deja în formație completa în Jeddah, unde își pregătesc echipamentul pentru Raliul Dakar. #289 Mihai Ban/ Cheloo, sustinuti de Tomas Ourednicek si Ultimate Dakar(asistenta tehnica) și # 287 Iacob Buhai/Tudor Turdean sunt primele echipaje din România care vor lua startul la clasa auto a Raliului Dakar. Îi așteaptă 8.375 de km prin deșertul saudit, sunt 12 etape foarte dure cu navigație dificilă, însă Cheloo a dovedit, în octombrie, în Raliul Marocului, că s-a adaptat sistemului de navigație din deșert.  

Pe 31 decembrie, mașina în care concurează Cheloo este programată la verificările tehnice finale. Pe 1 ianuarie, va concura într-un prolog de 19 km, rolul acestuia fiind de a stabili ordinea de start, pentru prima dintre cele 12 etape ale raliului. După prolog, tot pe 1 ianuarie, echipa va merge la startul festiv din Ha`il și ulterior în primul bivuac, urmează aproape două săptămâni de dormit în cort, în deșert, după minim 8 ore pe zi petrecute în mașină.

„Am plecat pe 25 decembrie, la ora 23.30 de acasă, iar de la Năsăud şi până la Praga mi-am încărcat bateriile. Am ajuns ieri (27 decembrie) la ora 13.30 în port (Jeddah), de unde am preluat maşina. Acum aşteptăm rezultatele testelor Covid, pentru a vedea dacă ne , apoi descărcăm camionul şi ne apucăm de treabă. Când spun înseamnă că eu stau degeaba şi restul echipei se autodepăşeşte! Ziua de 31 decembrie este una foarte importantă pentru noi, întrucât aşteptăm verificările FIA (Federația Internațională de Automobilism)!”, a declarat Cheloo.ăm>

De-a lungul aventurii, care se va încheia pe 14 ianuarie cu podiumul de sosire din Jeddah, Cheloo își va ține fanii la curent pe conturile sale de social media.

Thierry Sabine, fondatorul competiției descria, în 1978, raliul ca pe ”o provocare pentru cei care participă. Un vis pentru cei care rămân în urmă.” Printre oamenii care și-au îndeplinit un vis prin participarea la Raliul Dakar se află campioni mondiali de schi, campioni veniți din alte zone ale sporturilor cu motor, politicieni, prințesa Caroline de Monaco, dar și artiști precum Johnny Hallyday.

×