x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Acţiune - Lucas Florian, pe "Tobogan Intercontinental"

Acţiune - Lucas Florian, pe "Tobogan Intercontinental"

de Catalina Iancu    |    28 Iun 2008   •   00:00
Acţiune - Lucas Florian, pe "Tobogan Intercontinental"

Cu Marcel Iureş în rolul principal, succesul e garantat. Filmul "Tobogan Intercontinental" a fost realizat în cinci zile şi lansat în luna mai, la Satu-Mare. Autor, Lucas Florian. Iar Mircea Florian este autorul... autorului.



Cu Marcel Iureş în rolul principal, succesul e garantat. Filmul "Tobogan Intercontinental" a fost realizat în cinci zile şi lansat în luna mai, la Satu-Mare. Autor, Lucas Florian. Iar Mircea Florian este autorul... autorului.

Aşadar, fiul semnează scenariul şi regia, iar tatăl muzica pentru producţia amintită. O colaborare interesantă, marca Florian. (Mircea) Florian din Transilvania (sau din Germania, cum doriţi) şi Lucas din Anglia. Dacă pe Mircea Florian îl cunoaşteţi după... muzică, să spunem şi că fiul i-a călcat pe urmele... artistice, însă în alt domeniu. Lucas a studiat regie de film în Londra. Lucrarea lui de licenţă: "Tobogan Intrecontinental", un scurtmetraj la care au mai pus umărul Adrian Voicu – imaginea şi Cristian Gatina – scenografia. Regizorul are 26 de ani şi s-a născut la 21 decembrie 1982. Aceasta este şi legătura cu "data" filmului, a cărui acţiune se petrece tot în aceeaşi zi, însă cu şapte ani mai tîrziu. "Fără evenimentele din Decembrie ’89, România nu ar fi ce este acum. Acesta este un film despre întoarcere, pierdere şi trecere – despre amintire şi haosul din care creşte ceva nou", spune Lucas pe pagina .  

SYNOPSIS.
Despre ce este vorba: Cosmin, un român care trăieşte în Occident, se întoarce acasă pentru a-şi vizita mama bolnavă. Este decembrie 1989, cu cîteva zile înainte de Crăciun. Nu a mai fost acasă de mulţi ani, şi ajunge tocmai cînd au loc revolte şi demonstraţii în toată România. Pe cînd soseşte, mama lui a murit. Începe înmormîntarea şi, ca de obicei, lumea se îmbată cu ţuică distilată chiar de ea în urmă cu cîteva luni, destinată special pentru această ocazie. Cu toţii află veştile din Capitală la radio: Guvernul a fost desfiinţat şi dictatorul va fi executat în curînd. Acum, că miliţia şi oficialii şi-au pierdut puterea, decid să meargă în oraş să sărbătorească evenimentele. Ana conduce grupul de ţărani revoluţionari şi încearcă să îl impresioneze pe Cosmin, oaspetele special din Vest. Fiindu-i iubit în tinereţe, ea simte că lui Cosmin îi lipseşte ceva extraordinar din viaţă. Nu numai că îl convinge să provoace distrugeri în oraş, dar cei doi îşi petrec şi noaptea anarhiei împreună. Dimineaţa, cînd Cosmin trebuie să se întoarcă acasă, Ana îl roagă să o ajute să mai comită "o ultimă crimă": vrea să pună la punctul de frontieră un tobogan, pe care să "alunece în Europa", demonstrînd că în aceste zile nici o regulă, nici o lege şi nici o graniţă nu îi pot opri; decît cele pe care şi le fac ei înşişi.

×
Subiecte în articol: antimonden florian