x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Adi Minune si-a pierdut medalionul

Adi Minune si-a pierdut medalionul

09 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Vedete, jurnalisti, tineri politicieni, sponsori si chelneri si-au demonstrat aptitudinile de fotbalisti la cea de-a patra editie a Cupei VIP la fotbal pe plaja. Avand in vedere reputatiile lor de buni jucatori, cei mai asteptati de public dar si de spectatori au fost Nick de la N&D si Adrian Minune.
CRISTINA OLOGEANU

In statiunea Mamaia, week-end-ul a fost unul incendiar, in ciuda ploii care nu voia sa le dea pace turistilor. Pe plaja din fata Hotelului Central cateva vedete s-au adunat cu un singur scop: sa demonstreze ca stiu sa alerge dupa o minge pe care sa o arunce intr-o poarta pentru ca, la final, sa se aleaga doar cu o cupa. Nu din aur sau alt metal pretios. La editia a patra a Cupei VIP la fotbal pe plaja au venit aproape aceleasi vedete care participa an de an: Aurelian Temisan, Adrian Enache, Gheorghe Gheorghiu, Nick de la N&D, Mihai Mitoseru, Adrian Minune. Mai trebuia sa vina si Cosmin de la Ca$$a Loco, Pepe, Doru de la Parlament. Acestia au ramas insa in Capitala, pentru ca nu au mai gasit locuri de cazare in Mamaia. Au fost si "boboci" la Cupa VIP la fotbal pe plaja: Axinte (care nu a vrut sa-si lase acasa caciula-i celebra), Rica Raducanu, Alin - varul lui Costi Ionita, Catalin Arabu (a carui echipa a fost botezata "Arabu’ no1"), trupa Verso, Cornel de la Vank, Adi de la Valcea, echipa National TV si Queens - "divele travestite". Cupa cea mare insa nu a fost adjudecata de vreuna dintre vedete, ci de echipa lui Raj Tunaru, PTD.

PE VIATA SI PE MOARTE. Creata initial din dorinta de distractie, manifestarea s-a transformat intr-una a orgoliilor. Numai "bobocii" editiei au fost cei care au mai glumit pe teren. Veteranii insa au fost mai inversunati. Cei mai infocati au fost si castigatorii cupei mici (locul doi): "Cainii rosii", echipa in care au jucat Nick de la N&D si Mihai Mitoseru. Acesta din urma s-a ales si cu un cartonas galben pentru fitele de pe teren. Si acesta nu este singurul incident. Ofticati de decizia arbitrului, Cainii s-au facut ca parasesc terenul, doar-doar l-or intimida pe arbitru. In huiduielile publicului, ei s-au intors, ca doar nu puteau sa ramana cu orgoliul sifonat.

LA INALTIME. Sosit in cea de-a doua zi, Adrian Minune a dat tot ce a putut. Ba chiar l-a eliminat pe uriasul Aurelian Temisan din competitie. Chiar daca nu a jucat un meci cap-coada pe teren, manelistul a fost extrem de activ, dand numai pase de gol. Cu toate acestea, el nu a scapat de "bascalia" unora de pe margini. Cel mai des i se striga: "Adi, da cu capul". Ba chiar unul dintre adversari urla de pe margine catre bodyguardul cantaretului: "Barosane, ia-l pe umeri, sa dea si el cu capul in minge". Suparat ca nu a ajuns macar in finala, Adi Minune si-a luat repede jucariile si a plecat. Nu a vrut sa mearga nici la petrecerea de final. Pe langa ca nu a luat cupa, el s-a mai ales si cu o paguba de zile mari. Abia dupa ore bune de cand a parasit Mamaia si-a dat seama ca nu mai avea la gat banutul lui norocos. I-a sunat pe organizatori, spunandu-le ca ofera chiar o recompensa celui care ii gaseste medalionul si lantul din aur de 35 de grame. Dar, dupa ore bune de cautari, lantul lui Minune tot nu s-a gasit.

CIFRE

Daca ar fi sa calculam, ce s-a dat, cat s-a cheltuit ori cat s-a baut, gasim mai peste tot cifre rotunde.
  • Evenimentul i-a costat pe organizatori cateva mii de euro
  • Un milion de lei - atat a primit fiecare din cei trei arbitri profesionisti care au fost la centrul terenului
  • Cinci mingi au fost puse la dispozitie. Dintre acestea, patru au fost furate de spectatori
  • S-au baut 300 de litri de bere
  • S-au acordat 4 cartonase galbene
  • 19 echipe s-au batut pentru cupa cea mare

    50.000 de lei pentru 3 minute cu coarda

    Cenusa Aurel, cel care adus "jucaria" cu pricina pe plaja din Mamaia, spune ca are tot felul de clienti, de toate categoriile si varstele. "Sunt persoane care nu au rezistat nici trei minute. Totusi, saltul cu coarda elastica este extrem de solicitant. Au fost si persoane care s-au dat de mai multe ori. Cel mai in varsta a avut 70 de ani. Nu era roman." Batranul s-a dat de doua ori si a facut acrobatii. A mai revenit dupa 30 de minute, sa-i arate si sotiei sale. La polul opus se afla copiii. Desi vin in numar mare, sunt cate unii care, odata ajunsi pe salteaua de siguranta, se pun pe un plans de zile mari. "Cu acestia duc o adevarata munca de lamurire, dar tot nu se lasa pana nu sar cu coarda. Ba chiar spun ca vor mai mult de 3 minute."

    "Jucaria", formata din patru dispozitive, a fost adusa din Elvetia si a costat 30.000 de euro. "M-am imprumutat de la banca sa pot achizitiona acest aparat", spune Cenusa. Desi pare o investitie cu profit imediat, patronul sustine ca da multi bani pe corzi, care se uzeaza la o luna jumatate. Ca orice lucru nou, si dispozitivul cu corzi elastice trebuia testat. Primul a fost chiar domnul Cenusa. Si acum mai sare din cand in cand, dar numai atunci cand nu stau clientii la coada.

    Cei care vor sa incerce senzatii tari trebuie sa respecte anumite reguli: sa aiba greutatea cuprinsa intre 15 si 90 de kilograme (pe controlate, pentru ca exista un cantar pe plaforma), sa nu sufere de afectiuni cardiace, sa nu fie sub influenta alcoolului, al medicamentelor sau al drogurilor. (Cristina Ologeanu)

    LA CALD

  • MERCEDES PUS LA DISPOZITIA LUI NICOLAE GUTA. Ne place sau nu ne place, manelele continua sa domine piata si in aceasta vara, iar reprezentantii acestui gen muzical sunt tratati regeste de catre organizatori. Socotit de multa lume numarul unu, Nicolae Guta se bucura de niste privilegii regesti. De exemplu, la ziua lui de nastere, el a socat organizatorii, cerandu-le nici mai mult nici mai putin decat un Mercedes. Sa nu va ganditi ca Nicolae Guta a vrut ca masina sa devina proprietatea lui. El a dorit doar ca Mercedes-ul sa-i fie pus la dispozitie pe toata durata sezonului estival. Acestia s-au conformat si au inchiriat autovehiculul. Astfel, Guta economiseste banii de benzina. (Horatiu Tudor)

  • ALEXANDRA UNGUREANU S-A ARS! Cantareata care se chinuieste de ceva vreme sa-si lanseze albumul de debut si-a amanat pentru o perioada toate activitatile extrascolare. Alexandra invata pentru licenta, examen pe care-l va sustine la inceputul lunii septembrie. De aceea, aproape ca sta numai in casa, incercand sa-si concentreze atentia asupra cursurilor. Chiar daca spune ca a intrat deja in panica, deoarece are impresia ca nu este suficient de pregatita, solista se bucura totusi de faptul ca a reusit sa fure trei zile la mare. A fost la Olimp si, dornica de soare, a uitat sa mai plece de pe plaja. Si-a ars pielea atat de tare incat, imediat ce s-a intors de pe Litoral, i s-a si dus stratul "prajit". (R.I.A.)

  • ABBA DA CAPO LA RAMNICU-VALCEA. Pentru a atrage publicul in sali, diferiti organizatori inventeaza tot felul de formule artistice, doar-doar vor da o lovitura financiara. Dar ceea ce urmeaza sa va povestim intrece orice imaginatie. Saptamana trecuta, la Arenele Traian din Ramnicu-Valcea a concertat nici mai mult nici mai putin decat celebrul grup... ABBA. Daca v-au trecut fiorii de emotie pentru ca ati scapat un astfel de eveniment grandios, trebuie sa va readucem la realitate si sa spunem ca este vorba despre o formatie germana care imita celebrul grup suedez si se intituleaza ABBA Da Capo. Gaselnita a apartinut impresarului Christian Raetscher, insa n-a avut priza la spectatori, daca avem in vedere ca nu au fost decat aproximativ 200 de platitori. (Horatiu Tudor)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden s-au