x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Clipuri de duzina

Clipuri de duzina

13 Mar 2004   •   00:00

Din dorinta de a le lua fata celorlalti colegi de breasla, cantaretii incearca sa introduca idei originale in videoclipurile pe care le scot ca pe banda.

De multe ori insa, imaginile n-au nici o legatura cu versurile melodiei. Ba, mai mult, unele scene sunt atat de surprinzatoare incat starnesc hazul. Ne-am oprit doar asupra catorva exemple din show-biz-ul romanesc.

Dragoste in costume de camuflaj

A.S.I.A. s-a cocotat, de la bun inceput, in fruntea tuturor trupelor de fete, in ceea ce priveste vanzarile de albume. Poate tocmai de aceea au vrut sa fie si la propriu la inaltime. Asa ca, pentru videoclipul "Maine in zori", ele s-au urcat intr-un elicopter si au survolat ceea ce din versuri reiesea a fi casa iubitului. Presupunem ca relatia despre care fetele cantau era cam dubioasa, din moment ce ele s-au imbracat la fel ca soldatii din trupele speciale. De ce o fi fost nevoie de costume de camuflaj, nu s-a inteles, dat fiind ca melodia era, totusi, una de dragoste, iar versurile suna cam asa: "Maine in zori te voi chema / Vino sa iei dragostea mea / N-o risipi, n-o imparti, ai grija de ea".

Pentru a-si mai potoli dorul de iubitul care nu mai venea, cantaretele de la Evrika s-au imbracat in costume specifice artelor martiale si au pus mana pe sabii. Desi suna ciudat, aceasta a fost ideea regizorului, care s-a gandit ca interpretelor le-ar sta bine in postura de luptatoare din Extremul Orient. Mai ales ca Florentina, Iulia, Doras si Irina au luat lectii de judo, karate si japoneza, limba in care au rostit cateva cuvinte la inceputul clipului. In plus, la filmari s-au folosit si tehnici inspirate din "Matrix", dar care nu aveau nimic in comun cu textul melodiei lor "Nopti vin": "Nopti vin si ma trezesc cu gandul doar la tine/ Imi apari in vis si te doresc dar nu esti langa mine".

Ops, un singur baiat la patru Pops

Carmen de la Camioane’n multime canta despre un baiat care nu mai poate scapa de fata care s-a indragostit de el. Sau cel putin asa reiese din versurile melodiei "Umbra ta": "Te urmareste insistent, mult prea insistent / O vezi in orisice moment / E obsedanta si te vrea numai pentru ea / Din mana ei nu poti scapa". Pe tot parcursul videoclipului insa, Carmen este cea care alearga desculta pe un camp, fugarita de o umbra care nu-i da pace. Ba mai mult, priveste tot timpul inapoi, ca si cum ea ar fi cea "vanata". Imaginea pare la fel de "credibila" ca si reconstituirile infractiunilor, prezentate la buletinele de stiri.

Baietilor de la Akcent li s-a dus vestea ca n-au nici macar... "bani de bilet". Dupa ce s-au lansat si ei, in sfarsit, s-au gandit sa le ofere prietenelor "Un buchet de trandafiri ". Videoclipul lor incepe cu o partida de tenis, dupa care iubitele din clip dau buzna in vestiarul interpretilor. Nu se stie prin ce minune insa, celor patru le cad la toti o data prosoapele in care erau infasurati.

Pare cam greu de crezut ca patru povesti de dragoste sa se incheie simultan, toate avand acelasi motiv de despartire. Asa deducem ca s-au petrecut lucrurile din melodia "As fi vrut sa te uit" a fetelor de la Pops, care ii declara la unison fostului iubit "Am incercat sa te uit, dar nu pot". Interesant este ca in videoclip apare un singur baiat, pe care fetele il tot paseaza de la una la alta. Cum decorurile aduc putin cu cele din "Clona", personajul masculin o fi fost arab, ca numai musulmanii au cate patru neveste. Oare problema flacaului o fi fost faptul ca s-a indragostit de alt harem?

Un cap de Calinescu pentru Loredana

  • Intr-un decor medieval si costume din vremuri stravechi, Loredana isi declara iubirea in "Sunt femeia ta". Imaginile sunt completate de o coregrafie a la Michael Flatley, alaturi de o trupa de dansatori. Toate bune si frumoase pana la final, cand, n-am inteles de ce, Florin Calinescu, pe post de rege, ii trage un cap in gura Loredanei, care cade pe spate. Interesant este ca acest clip a fost difuzat cu putin timp inainte ca Florin Calinescu sa-si arunce buzduganul in iatacul Pro TV.
  • Cel putin, Stefan Banica a reusit sa starneasca invidia colegilor de breasla cand si-a ales-o drept partenera de videoclip pe Andreea Marin. Zana s-a dovedit, ca de fiecare data, plina de "Surprize ". De sub patul lui Banica si-al Andreei, doi dintre membrii grupului The 50’s scot capul si zic un "oap- suoap", dupa care intra inapoi sub canapea. Virgil Iantu, cel de-al treilea component al trupei, pe vremea aceea, nu s-a incumetat sa interpreteze acest rol, nu de alta, dar s-o fi temut ca se va alege cu un proces pentru violarea intimitatii vedetei.
    ( CATALINA IANCU )
×
Subiecte în articol: antimonden s-au