x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu Poliţia la concert

Cu Poliţia la concert

de Catalina Iancu    |    10 Ian 2008   •   00:00
Cu Poliţia la concert

Aproape 4.000 de kilometri parcurşi, urmărire ca-n filme pe autostradă, cu portavoce şi sirene, o “păpuşă” ade­vărată drept cadou şi, surpriză, ecusonul de pre­şe­dinte. Sunt doar câteva în­tâmplări din culisele tur­neului susţinut de Vasile Şeicaru.

Aproape 4.000 de kilometri parcurşi, urmărire ca-n filme pe autostradă, cu portavoce şi sirene, o “păpuşă” ade­vărată drept cadou şi, surpriză, ecusonul de pre­şe­dinte. Sunt doar câteva în­tâmplări din culisele tur­neului susţinut de Vasile Şeicaru.

Dacă spectacolele au mers şnur, în drum spre concerte, Vale (cum îi spun prietenii) a trecut prin adevărate aventuri. Pornind spre Piteşti, artistul s-a trezit blocat pe autostradă, fără nici o şansă de-a mai ieşi din şirul maşinilor care mergeau bară la bară. Astfel că a cerut ajutorul unui poliţist. “Omul mi-a spus iniţial că asta e situaţia... apoi mi-a zis să intru rapid în spatele lui cu avariile aprinse. Aşa am făcut şi am pornit într-o cursă infernală, cu sirene, avarii, portavoce... ca-n filme!”, ne-a declarat artistul. A întârziat vreo 20 de minute, dar a găsit sala plină de spectatori nerăbdători să-l asculte.

A renunţat la o serie de concerte în Italia pentru a ajunge la Braşov, şi bine a făcut, căci şi acolo atmosfera a fost incendiară. Iar la Constanţa a avut parte de “o nebunie greu de descris. Aşa ceva nu mi s-a mai întâmplat de ceva timp! O primire fără egal din partea spectatorilor! Public foarte tânăr, cam 70%-80% dintre ei, între 20-30 de ani”, spune cantautorul.

 

PĂPUŞA. “Emoţionantă seară mi-a fost dat să trăiesc la Ploieşti. Clipe irepetabile!”, iar la Buşteni spectatorii au făcut playlist-ul, cerându-i piesele una după alta. La Tecuci a fost întâmpinat cu pâine şi cu sare – de fapt, cu un colac imens, sare şi ţuică – şi a cântat în două serii de câte 45 de minute fiecare. La Piatra-Neamţ, chiar dacă au fost pro­bleme cu sala, iar spectacolul s-a desfăşurat până la urmă în sala Liceului “Petru Rareş”, echipa lui s-a gândit să-i facă o surpriză, pu­nând în practică versurile melo­diei “Rânduri pentru Moş Crăciun”, unde autorul îşi doreşte o “păpuşă ade­vărată”. Aşa că i-au adus pe scenă “păpuşa”, mai precis, o fetiţă îm­brăcată în costum naţional. În plus, i-au mai adus ecusonul de preşedinte al Asociaţiei Culturale care îi poartă numele. La Balş iarăşi a parcat cu ajutorul poliţiştilor, de la Craiova a fugit direct la Turnu-Se­verin, la Roşiori de Vede s-a schimbat sala în ultimul moment, fiindcă prima dintre ele era neîncălzită, iar finalul apoteotic a avut loc la Tecuci, când s-a dat drumul la artificii şi la tunurile cu confeti.

 

catalina.iancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden