x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Locomondo la Eurovision!

Locomondo la Eurovision!

de Dana Andronie    |    11 Feb 2007   •   00:00
Locomondo la Eurovision!

Locomondo a castigat finala natio-nala Eurovision. Piesa "Liubi, Liubi, I Love You" compozitor Bogdan Marian Tascau - Mister M; textieri Marian Bogdan Taşcau - Mister M, Vlad Cretu, Ghedi Kamara - a convis juriul si telespectatorii ca merita sa reprezinte Romania la Helsinki, la Hartwall Arena.

"Liubi, Liubi, I Love you" va canta Romania la Helsinki, la 12 mai.
Locomondo a castigat finala nationala Eurovision. Piesa "Liubi, Liubi, I Love You" compozitor Bogdan Marian Tascau - Mister M; textieri Marian Bogdan Taşcau - Mister M, Vlad Cretu, Ghedi Kamara - a convis juriul si telespectatorii ca merita sa reprezinte Romania la Helsinki, la Hartwall Arena.

Pentru unii concurenti aceasta editie mioritica a Eurovisionului a avut acelasi gust ca titlul piesei compuse de Costi Ionita (interpetata de Nico): "Dulce-amarui(e)". De exemplu, Marcel Pavel, care a fost nemultumit de punctajul oferit de specialisti, comentand cu voce tare: "Cam putin!".

CEI MAI BUNI, AFARA… "Foarte bine, extraordinar!", au fost cuvintele de complezenta adresate prestatiei lui Ionut Ungureanu & Provincialii. Si-i acordau nota 8. Situatia s-a repetat cu mai multi membri ai juriului (printre care se numara Horia Moculescu, Mirelea Fugaru, Titus Andrei, Cristi Faur, Ionut Radu etc.). Parca voiau sa-si ceara scuze. Parca voiau sa spuna: "Da, sunteti cei mai buni, dar asta-i situatia". Oare de ce? Acum, judecand totul la rece, putem spune ca da, Ionut Ungureanu si Provincialii (cu "Time") au fost cei mai buni. Mai buni decat Desperado, cu care s-a clasat pe acelasi loc dupa media punctajelor intrunite.

SUCCES! Locomondo (cu melodia "Liubi, liubi, I love you!") are insa mai multe sanse la Eurovision, pentru ca are un mesaj international si national in acelasi timp (vorbeste, canta, in mai multe limbi europene, despre iubire si un "acasa" romanesc), ceea este cat se poate de oportun acum, cand suntem si noi, romanii, cetateni europeni. In plus, melodia este cantabila, slagaroasa si bine construita orchestral (nu foarte bine). Succes la public va avea, cu siguranta, iar Dan Manoliu va avea argumente bune de lobby, la Helsinki, principalul fiind cosmopolitismul piesei. Asta, bineinteles, daca aceasta va trece si acolo de suspiciunea de plagiat. Si daca trupa nou constituita va reusi s-o sustina muzical si scenic. Pacat ca Tibi Scobiola si Nico au falsat pe ici pe colo, prin partile esentiale. Daca am sesizat si noi, cei din public, care nu avem studii muzicale…! Finala s-a terminat, dar abia acum incep discutiile "dopo concurs". Sa vedem ce ne aduce ziua de maine. Explicatii foto: PRESTATIE/ Locomondo are misiune grea in Finlanda: trebuie sa cante live DE LA COSTITA / Nico a ramas si ea cu un gust "Dulce amarui" TIME OUT / Ionut Ungureanu "premiat" de juriu sa stea acasa

×
Subiecte în articol: antimonden