x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Porcuşorul şi pisica Pocorschi

Porcuşorul şi pisica Pocorschi

de Anca Stanescu    |    18 Aug 2007   •   00:00
Porcuşorul şi pisica Pocorschi
Sursa foto: DRAGOS ROBATZCHI/

Deşi băieţii le-au crescut şi nu prea mai stau pe-acasă, familia Pocorschi a găsit totuşi de cine să aibă grijă. O pisică şi, mai nou, un porcuşor de Guineea se bucură de atenţia compozitorului şi a soţiei sale, Doina.

Deşi băieţii le-au crescut şi nu prea mai stau pe-acasă, familia Pocorschi a găsit totuşi de cine să aibă grijă. O pisică şi, mai nou, un porcuşor de Guineea se bucură de atenţia compozitorului şi a soţiei sale, Doina.

Ea, Maya, este o pisică in vărstă de trei ani. Descriere? Cappuccino negru cu bej, ochi albaştri. Tabieturi? Torsul, lenevitul şi, din cănd in cănd, pornirea in explorarea casei, pe motiv de curiozitate extremă. Defecte? Suportă aproape orice animal, doar pisică să nu fie! (aşa ceva ar putea fi trecut şi la rubrica "ciudăţenii inexplicabile"). De vreo 10 zile, viaţa i s-a schimbat. Doar puţin, prin părţile esenţiale: in casă şi-a făcut apariţia Bree, de profesie porcuşor de Guineea. In afară de numele care aminteşte de serialul "Neveste disperate", rozătoarea mai deţine următoarele semnalmente: are blăniţă-n trei culori, respectiv negru, roşcat şi alb. Ce activităţi preferă? In primul rănd, dormitatul căt e ziua de lungă, intrerupt de pauze pentru ronţăit. Cum este animal nocturn, activitatea lui demarează pe la ora 22:00 şi durează pănă-n zori. Dar să nu vă imaginaţi că poate hălădui peste tot. Are dreptul la o oră de plimbare zilnic, insă nu se plictiseşte nici in cuşca amenajată cu tot felul de dispozitive de petrecut timpul liber in mod agreabil. Ce ţi-e şi cu soarta asta! Şi pisica, şi porcuşorul au apărut in sănul familiei Pocorschi din intămplare. Insă s-au adaptat de minune in noul cămin. "Imi place s-o hrănesc cu salată", declară Doina Pocorschi despre Bree. "Nu-mi vine să cred că la inceput eram reticentă faţă de un animăluţ aşa simpatic", continuă ea.

LUAT LA CUNOŞTINŢĂ. S-au văzut, s-au adulmecat, iar apoi... s-au ignorat. "Ii ţin in camere separate, pentru că totuşi nu pot avea incredere 100% in comportamentul Mayei. Instinctele ancestrale se pierd foarte greu. Oricum, dovedeşte destul de mult bun-simţ, avănd in vedere că uneori, cănd se intălnesc, e fluierată de Bree. Glumesc, de fapt este vorba despre o modalitate de a comunica, haioasă foc, specifică acestei specii", spune Doina.

PRIVIRE IN VIITOR. Dacă Maya este in familia Pocorschi de aproape trei ani, Bree are un statut incă incert. Deşi toată lumea s-a ataşat de ea, se pare că-i va reveni stăpănei de drept, o cunoştinţă a familiei care a dat-o "in plasament" pe perioada concediului. Poate că, totuşi, termenul de predare va mai intărzia puţin... sau va fi anulat complet.

×
Subiecte în articol: antimonden