x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Povesti celebre - Se poate si la noi… cine cu cine seamana?

Povesti celebre - Se poate si la noi… cine cu cine seamana?

de Anca Stanescu    |    28 Ian 2007   •   00:00
Povesti celebre  -  Se poate si la noi… cine cu cine seamana?

Ai nostri sunt in tendinte. Am incercat sa descoperim (in limita "posibilitatilor", evident) anumite asemanari intre vedete straine si VIP-uri mioritice.

Medeea Marinescu, o Audrey Hepburn a zilelor noastre. Le unesc eleganta, rafinamentul si o carisma aparte, ca si afinitatile muzicale (Medeea canta la pian). In plus, "sufera" de aceeasi discretie in privinta vietii personale. Ultimul film - comedia romantica "Va gasesc fermecator" - in care s-a remarcat in Franta, trateaza povestea unui fermier ce porneste in cautarea nevestei ideale. Remarcati asemanarea cu rolurile lui Hepburn din "My fair lady" si/sau "Sabrina"? Asadar, la mai bine de 50 de ani de la succesul lui Audrey, romanca noastra readuce in prim-plan acelasi gen de persoana: seducatoare, frumoasa, inteligenta, educata si rafinata, copil nevinovat si femeie fatala la un loc.

LA MAJORAT. Sophia Loren s-a casatorit cu regizorul Carlo Ponti la 18 ani, taman varsta la care Monica intra in gratiile lui Columbeanu. In ceea ce priveste diferenta de varsta intre parteneri, cuplul Monica-Columbeanu ii bate pe italieni, scorul fiind de 30 la 24 (de ani)! In fine, tot pe acolo... Deocamdata, asemanarile se opresc aici! Sa vedem daca in viitor, dupa ce va termina cu schimbatul scutecelor, Monica va atinge celebritatea italiencei.

UN GENE KELLY MODERN. Intr-adevar, eleganta si inventivitatea exista inca, nu s-au pierdut. Carismatic si elegant, dansatorul Razvan Mazilu este, parca, intruchiparea moderna a lui Gene Kelly. Rafinamentul si originalitatea ii caracterizeaza pe amandoi. Oare cui se va hotari sa ii "cante in ploaie" artistul roman?

Marilyn Monroe a uimit, pe vremuri, lumea mondena, afisandu-se la bratul jucatorului de baseball Joe Di Maggio. Chiar s-a casatorit cu acesta, dar actele i-au tinut impreuna doar cateva luni. Diferentele si-au spus in cele din urma cuvantul. Aproape la fel a fost si in cazul Alexandrei Dinu, blonda, frumoasa si actrita ca si Marylin, cu fotbalistul Mutu, cu singura diferenta ca de aici a rezultat si un copil, motiv de numeroase dispute intre cei doi.

DOROTHEA PETRE SI HILARY SWANK. Vedeta din "Baietii nu plang" si "Million Dollar Baby" trebuia sa-si ascunda latura feminina intr-o lume dura, populata cu personaje care nu aveau timp de sensibilitate.

La fel a facut si tanara actrita romanca pentru rolul din "Ryna", o adolescenta tunsa baieteste, care traieste intr-o lume aspra, in care toate deciziile au un pret uneori foarte greu de platit. Ea incearca sa-si gaseasca identitatea infruntand un tata care-i anuleaza feminitatea.

Katharine Hepburn sau Iuliana Marciuc? Poate va intrebati ce asemanare exista intre cele doua: pe de o parte o actrita cu multe roluri "grele" la activ, pe de alta o realizatoare de emisiuni tv. Ei bine, va spunem noi: punctul comun il reprezinta… Spencer Tracy ori Adrian Enache, cum doriti. Mai bine zis, relatiile acestor doua dame cu barbatii.

Actrita americana a fost o viata intreaga alaturi de Spencer Tracy, dar nu s-a casatorit cu acesta, el avand familie. La fel, Iuliana petrece timpul, de vreo 10 ani buni, langa Adrian, i-a daruit chiar si un baietel, dar lucrurile nu se schimba defel.

MONICILE (BELLUCI, DAR SI BARLADEANU). Sa fie doar prenumele legatura dintre ele? Nu chiar. Amandoua sunt femei seducatoare, agreeaza barbatii inteligenti si isi pun amprenta deosebita asupra privitorului chiar daca apar pe ecran doar cateva secunde. Singura diferenta este faptul ca romanca noastra inca nu a devenit mama. Se pare ca pune cariera profesionala pe primul plan, asa ca mai amana momentul. Dar probabil nu stie ca, la numai trei luni dupa ce a nascut, Monica Belluci a stralucit intr-un rol tocmai din cauza metamorfozei. Asa ca nu intotdeauna maternitatea iti pune piedici in cariera. Dimpotriva!
×
Subiecte în articol: antimonden