x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Preţuire - Işi apără proprietatea

Preţuire - Işi apără proprietatea

27 Sep 2007   •   00:00
Preţuire - Işi apără proprietatea
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

In urma publicării scrisorii deschise, adresată de jurnalistul Miron Manega Laviniei Tatomir, proprietara mărcii "Adrian Pintea" ne-a trimis la redacţie un drept la replică, pe care-l redăm ca atare.

In urma publicării scrisorii deschise, adresată de jurnalistul Miron Manega Laviniei Tatomir, proprietara mărcii "Adrian Pintea" ne-a trimis la redacţie un drept la replică, pe care-l redăm ca atare.

Lavinia Tatomir işi apără proprietatea: "Stimate domnule Dumitru Manea (cunoscut şi sub numele Miron Manega), nu v-aţi numărat printre prietenii apropiaţi ai soţului meu, fiind doar o cunoştinţă. Demersul de a publica integral şi parţial o parte din operele soţului meu in revista Vreau Bilet.ro in iunie 2007, cu titlul de copertă «ADRIAN PINTEA», a incălcat legislaţia specifică dreptului de autor. Am inţeles că este un număr omagial, sponsorizat in numele soţului meu, care va fi distribuit gratuit. Surprinzător, la căteva zile, am constatat că revista se vindea pe piaţă la preţul de 15 lei. Gestul dvs., de a-mi transmite informaţii nereale, mi-a reamintit de un episod care i-a produs neplăceri, financiare şi morale, soţului meu, episod care a avut loc cu puţin timp inainte de moartea sa. Mă refer la contractul de impresariat artistic pe care soţul meu l-a incheiat cu firma dvs. şi a asociatului dvs., Csaba Laszlo Erros, contract in urma căruia a plătit degeaba suma de 1.500 USD, pentru promovarea in străinătate. Această afacere s-a dovedit a fi o mare ţeapă. Ulterior incheierii contractului, am constatat că firma asociatului era in faliment. In convorbirile ulterioare cu dvs., imediat după moartea soţului meu, aţi insistat pentru retipărirea revistei, motivănd că este momentul pentru un adevărat boom financiar. Nu aveţi dreptul, nici moral, nici legal, să vă folosiţi de numele şi operele soţului meu. V-aţi hotărăt să republicaţi revista in luna septembrie in scopuri comerciale. Momentul coincide cu promovarea cărţii mele, «Lecţie de iubire cu Adrian Pintea». Aceste aspecte mă determină să vă fac o mărturisire de suflet: pe patul de moarte, soţul meu, Adrian Pintea, ne-a spus mie şi mamei mele să ne ferim de dumneavoastră. Din punct de vedere legal, sunteţi in culpă, sens in care v-am notificat, rezervăndu-mi dreptul de a mă adresa in continuare autorităţilor competente. Lavinia Pintea".

×
Subiecte în articol: antimonden