x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ras cu lacrimi pentru Cracanel - Birlic si Jugaru, pe panza Unionului

Ras cu lacrimi pentru Cracanel - Birlic si Jugaru, pe panza Unionului

de Dana Andronie    |    20 Apr 2006   •   00:00
Ras cu lacrimi pentru Cracanel - Birlic si Jugaru, pe panza Unionului

Cracanel si Pampon au ajuns, dupa aproape 50 de ani, din nou pe marele ecran. Parol, mon cher! Birlic si Jugaru (cei doi venerabili "tradusi" in "D’ale Carnavalului") au reaparut pe panza cinematografului Union. Pe onoarea mea!

Se poate, se poate. Daca s-a inventat TVR MEDIA... Marti seara au intrat, fara "belete", la Cinematograful Union iubiti si stimabili concetateni si artisti ai poporului pentru a-l celebra pe venerabilul nenea Birlic care s-a lansat intr-o noua formula. Care va sa zica, pe DVD. "«D’ale Carnavalului» este mai stralucitor decat la premiera din 1958. Sa nu se supere domnii regizori Aurel Miheles si Gheorghe Naghi". Aceasta a fost, pe scurt, Ioana Bogdan! Au luat, pe rand, cuvantul Gheorghe Naghi, Alex Serban - stranepotul lui Birlic, Paula Lucian - sotia actorului Ion Lucian etc.

OMAGIU. Artistul poporului Alexandru Arsinel a venit imbracat la costum de patru... poante. "Hai nu mai vorbiti atata, ne este foame!", "Nu seamana deloc cu Birlic!" (n.r. - se referea la stranepotul actorului), "Falticeniul e foarte frumos, intr-adevar. Dar de Dolhasca (n.r. - satul sau de bastina) nu ziceti nimic?" sunt doar cateva "interpelari" ale lui Arsinel, din scaunul sau de spectator. Toata lumea radea, dar rasul doamnei Arsinel se auzea cel mai tare in sala Union. Mai tarziu cand a inceput filmul "D’ale Carnavalului", "mama" l-a tras putin de urechi pe "baiatul" de langa ea: "Alexandru, la film nu se vorbeste!". Asa e, nu se vorbeste. Doar se rade!

RETRO. Aer de carnaval la "D’ale Carnavalului"

COOL-TURA. Si s-a ras cu lacrimi. De la Stela Popescu pana la Radu Gabrea, Geo Saizescu si la regizorii filmului, concetatenii i-au omagiat cum se cuvine pe Birlic si Jugaru.

Deci se poate! O productie cinematografica din 1958 si-a pastrat esenta care si-a raspandit parfumul in toata sala Cinematografului Union. Cool! Asta inseamna cultura. Chiar daca este pe suport DVD. Astfel oricine are acces la ea, la cultura. Trebuie doar sa avem ochi sa vedem si gust sa gustam valorile de alta data care ne vor improspata astazi, maine, poimaine...

TINERETE
"Te-am luat in distributie la «Elixirul tineretii» si de atunci ai ramas tanara, Stelo!" - a provocat-o Gheorghe Naghi pe Stela Popescu, spectatoare la (re)premiera filmului "D-ale carnavalului". Alexandru Arsinel, care era doua randuri mai in spate, cu sotia, a ripostat imediat: "Numai ea? Altii nu?". Regizorul l-a pus la punct colegial: "Nu, ca n-au jucat in filmele mele!".
×
Subiecte în articol: antimonden birlic