x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Triluri - Mai sus decat Maria Ciobanu!

Triluri - Mai sus decat Maria Ciobanu!

de Catalina Iancu    |    05 Aug 2006   •   00:00
Triluri - Mai sus decat Maria Ciobanu!

Nici daca cineva s-ar urca pe scara n-ar putea, probabil, ajunge mai sus decat Maria Ciobanu. Iata insa ca o tanara debutanta e pe cale s-o detroneze pe "Ciocarlia" cantecului popular romanesc.

Despre ce, dar mai ales despre cine este vorba? Despre Marinela Parvu, o tanara iubitoare de folclor care, desi aflata la inceputurile carierei, a intrat furtunos in aria muzicii populare. Cum? Interpretand o celebra piesa cantata de o si mai renumita artista: Maria Ciobanu, supranumita "Ciocarlia". Si exact aici a "atacat" Marinela.

Ea interpreteaza piesa " Lie, lie, ciocarlie" cu un ton mai sus decat distinsa doamna a muzicii populare! Daca Maria Ciobanu canta refrenul atat de sus, de nici privighetorile n-o pot ajunge, va dati seama cat de sus canta Marinela! Ca sa va convingeti, cautati CD-ul ei, "Vis pentru romanii mei", care se va lansa in curand. Pana va aparea pe piata, albumul merge din mana-n mana printre iubitorii de muzica populara.

PREMIATA. Marinela a cantat aceasta piesa la un post de televiziune si a primit numai laude din partea telespectatorilor. Ca sa nu mai spunem de echipa tv, care a ramas cu gura cascata. Despre Maria Ciobanu, tanara artista are numai cuvinte de admiratie: "O apreciez foarte mult. In ceea ce priveste piesa, este cantata si interpretata diferit, insa ambele variante sunt frumoase", spune Marinela.

Dar cine este Marinela Parvu? S-a nascut in 1976, in comuna Ghioroiu, judetul Valcea. Primul contact cu muzica populara l-a avut la varsta de 4 ani, cand a auzit in casa melodii oltenesti cantate de mama ei. La 15 ani a inceput sa lucreze cu profesorul Gheorghe Lazar, la Scoala Populara de Arta din Bucuresti, pe care a terminat-o in 1993. A participat la numeroase festivaluri si concursuri de folclor, unde a obtinut o multime de premii. Dar cel mai important lucru pentru ea este ca a primit recunoastere din partea unor oameni de specialitate, cum ar fi marii maestri ai scenei populare romanesti: Paraschiv Oprea si Ionel Budisteanu.

PROIECT
"Voi lansa in curand cel mai ambitios proiect folcloric realizat pana acum in Romania, ce va contine un album cu zece piese noi, ce au fost compuse special pentru mine, precum si un videoclip ce va sustine acest album "
Marinela Parvu
interpreta
APRECIERI
"Marinela nu incearca sa se laude sau sa se ia la intrecere cu nimeni, ci incearca sa-si puna in evidenta vocea. Cu toate ca este o piesa dificila, tanara artista o canta cu un ton mai sus decat varianta Mariei Ciobanu, care ne este foarte draga tuturor"
Nicu Tane
dirijor
×
Subiecte în articol: antimonden marinel ciobanu