x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden TVR schimbă Eurovisionul

TVR schimbă Eurovisionul

de Catalina Iancu    |    30 Aug 2007   •   00:00
TVR schimbă Eurovisionul

Se modifică regulamentul la Eurovision! TVR s-a săturat de scandaluri la fiecare ediţie, aşa că intenţionează să modifice regulamentul intern după modelul grecesc. Se pare că s-a găsit deja şi interpretul care să ne reprezinte la ediţia viitoare a concursului: Andra.

Se modifică regulamentul la Eurovision! TVR s-a săturat de scandaluri la fiecare ediţie, aşa că intenţionează să modifice regulamentul intern după modelul grecesc. Se pare că s-a găsit deja şi interpretul care să ne reprezinte la ediţia viitoare a concursului: Andra.

Pănă la ediţia din 2007 s-a putut inscrie oricine la concurs, ajungăndu-se la numărul record de 225 de piese! TVR vrea să modifice acest sistem superaglomerat, aşa că va schimba macazul: Televiziunea Romănă are de gănd să propună interpretul care să ne reprezinte la Eurovision. De fapt, se pare că a şi ales. Andra a fost favorita organizatorilor incă de anul trecut, insă, fiindcă piesa "Dracula my love" semăna izbitor cu "When religion comes to town" (interpretată de E-Type), melodia a fost descalificată.

CE VA IEŞI... Iată cum arată modelul elen. La ediţia din acest an, televiziunea organizatoare din Grecia a propus trei interpreţi: Sarbel, Tamta şi Chistos Dantis, pentru care a organizat un show care a constituit de fapt selecţia naţională. Compozitorii şi-au incredinţat piesele căntăreţilor amintiţi, iar căştigătorul a fost ales prin vot mixt - televoting şi juriu.

FĂRĂ EMOŢII. "Oricănd aş compune pentru Andra", ne-a declarat Adrian Romcescu. "S-a văzut clar că experienţa artiştilor este esenţială. Nu te poţi prezenta cu un interpret pe care il copleşesc emoţiile. Luminiţa Anghel şi Mihai Trăistariu ne-au reprezentat excelent, dar anul trecut a fost o treabă mediocră. Cu părere de rău o spun, fiindcă băieţii de la Locomondo imi sunt prieteni. Nu m-am hotărăt incă - Eurovisionul nu este o prioritate in cariera mea. Dacă mă voi inscrie, atunci mă voi prezenta cu ceva excepţional. Incă nu ştiu care sunt regulile, aşa că nu pot spune dacă e bine sau e rău. Totuşi, nu cred că vom putea scăpa de scandaluri. Suntem campioni la asta", spune compozitorul.

Cum vor fi mai multe piese pentru acelaşi interpret (din care pentru Eurovision se va alege doar una), Andra, dacă va concura, va putea să-şi scoată un CD cu melodiile puse la bătaie de compozitori.

Să vedem...

Ionel Tudor este de părere că modificarea regulamentului va fi cu două tăişuri: juriul nu va mai fi nevoit să asculte sute de melodii, acest aspect ar putea fi eficient, insă vor apărea discuţii intre interpreţi, mai precis intre cel ales şi... ceilalţi. "Vom scăpa, probabil, şi de nebunia cu plagiatul, dar nu ştiu dacă vom scăpa de războiul orgoliilor soliştilor. In funcţie de inspiraţie şi de timpul pe care il am la dispoziţie mă voi găndi dacă să particip sau nu", ne-a declarat cunoscutul compozitor.

×
Subiecte în articol: antimonden