x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Un dolar - preţul celebrităţii in SUA

Un dolar - preţul celebrităţii in SUA

de Dana Cobuz    |    14 Oct 2007   •   00:00
Un dolar  -  preţul celebrităţii in SUA

De 17 ani incoace, romănii din căteva mari oraşe americane au ocazia să asculte artişti din ţara de baştină in cadrul concertelor desfăşurate in turneul Taste of Romania.

De 17 ani incoace, romănii din căteva mari oraşe americane au ocazia să asculte artişti din ţara de baştină in cadrul concertelor desfăşurate in turneul Taste of Romania.

In a doua jumătate a lui septembrie, Direcţia 5, June, Gheorghe Gheorghiu şi artiştii de muzică populară Adriana Curtu, Aurel Ţintaş şi Ansamblul Mioriţa din Chicago au semnat condica de prezenţă pe scenele din Chicago, Detroit şi Los Angeles, "Naşu’" Radu Moraru ocupăndu-se de promovarea evenimentului pe micul ecran. Inainte de decolarea spre "ţara tuturor posibilităţilor", am insărcinat-o pe Anda Daniela Ţimbală, cunoscută sub numele de scenă June, să ţină un jurnal de turneu in America. Reporter-amator pentru două săptămăni, June s-a intors acasă cu multe poveşti şi fotografii.

CHICAGO. Minicroazieră cu vaporul pe răul Chicago, prin inima metropolei: "Pe malurile apei nu sunt salcii sau arini, ci zgărie-nori de oţel şi sticlă", spune June. "Impreună cu băieţii de la Direcţia 5 am fost intr-un club de blues să vedem cum se căntă acest stil la mama lui acasă. Clienţii lăsau berea şi se duceau la microfon cănd erau chemaţi de chitarist sau de solist. Se prezentau, apoi erau intrebaţi: «Eşti cea/cel mai tare din zona ta»? «Da!» «Atunci arată ce poţi!». Se distrau de minune, erau dezinhibaţi şi cu bun-simţ."

HOLLYWOOD. Pe celebra alee a stelelor hollywoodiene "Walk of Fame" şi in faţa Teatrului Chinezesc era puzderie de "actori costumaţi in diferite personaje de film sau desene animate. Stăteau toată ziua in picioare şi cereau un dolar pentru a se lăsa fotografiaţi alături de turişti. Celebritatea e greu de atins, chiar şi la Hollywood. Din acelaşi ciclu «Arta trece prin stomac», tineri actori sau căntăreţi işi «donau» creaţiile pe DVD sau pe CD pentru 5 dolari bucata...", povesteşte June. Dincolo de aventurile de călătorie, tănăra artistă a avut onoarea de a fi invitată pe scenă in timpul concertului Direcţiei 5, pentru a face duet cu solistul Cristi Enache. Cine ştie ce colaborare va răsări din acest experiment muzical?

dana.cobuz@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden