x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden VIP-urile nu stau la cratita

VIP-urile nu stau la cratita

27 Ian 2005   •   00:00

De ce nu scrie nimeni despre vedetele care stau la cratita? Pentru simplul motiv ca majoritatea ocoleste asa ceva. Pentru dive, a devenit aproape o rusine sa recunoasca faptul ca trec prin bucatarie.

CATALINA IANCU

DIVA. Delia Matache este straina de treburile gospodaresti
Sunt pline revistele de sfaturi: cum sa te coafezi ca Sharon Stone, cum sa te fardezi ca Shakira, dieta Salmei Hayek, exercitiile fizice ale lui Halle Berry. Vedetele merg la sala, experimenteaza tratamente cosmetice, fac jogging, trag de fiare si isi cumpara lenjerie sexy. Trebuie sa fie frumoase cu orice pret! Dar multe dintre ele "uita" vorba bunicii, "dragostea trece prin stomac". In materie de gatit, au invatat un singur lucru: cum sa deschida conservele. Ion Cristoiu cataloga, cu ceva vreme in urma breasla ziaristelor. "Sa nu va insurati cu jurnaliste ca muriti de foame.

N-au niciodata timp sa stea in bucatarie", spunea cunoscutul gazetar. Teoria este valabila pentru toate VIP-urile, nu numai pentru cele care apar "pe sticla".

CU MENAJERE. De cand a lasat Moldova pentru Capitala si Bucurestiul pentru Hollywood, Monica Barladeanu pare de nerecunoscut. Iata ce spune Monica despre capitolul bucatarie: "Ha, ha. Aici m-ai prins! De mica nu mi-a placut spalatul vaselor. Acum nu ma mai plang pentru ca nu ma mai ocup de nici unele dintre treburile gospodaresti. Le-am lasat pe mana altcuiva care stie ce face." Daniela Györfi are aceeasi teorie: "De gatit nu ma prea omor pentru ca am menajera, iar din frigider nu-mi lipsesc iaurtul, salatele, pestele si puiul". Nici Oana Zavoranu nu se omoara cu statul la cratita. "Avem pe cineva care vine de doua-trei ori pe saptamana asa ca noua nu ne ramane mare lucru de facut. Totusi, ducem gunoiul, strangem canile de pe masa cand sunt prea multe si cam atat. Iar eu mai spal uneori vasele sau pun rufele in masina de spalat", ne-a spus Oana. Cu ceva vreme in urma, am realizat un interviu cu Maria Marinescu, la ea acasa. Asta in timp ce menajera calca niste camasi. Semn ca Maria doar croieste haine. De spalat si de calcat se ocupa altcineva. Iar la bucatarie, nu mai vorbim!

"GATESC" CEAI. Fetele de la Pops sunt specialiste in gatit… ceai. Goana dupa succes le-a determinat sa-si "paraseasca" familiile, desi le e foarte dor de parinti. Fiindca nu s-ar putea altfel, cele patru cantarete si-au impartit treburile gospodaresti. Spala vasele pe rand, in fiecare zi este una dintre ele de serviciu la bucatarie. Dar sa nu credeti ca le face placere. "Pentru mine e cel mai greu, pentru ca am unghii false", declara Diana. Cum incepe o zi din viata lor? "De obicei, dimineata, Tina pregateste ceaiul. Apoi ne machiem si plecam la studio". Daca ar trebui sa gateasca ceva, Minola Szikszay ar pregati paine prajita, ceai si oua ochiuri. Noroc ca mancarurile ei preferate sunt pizza si spaghete, cartofii prajiti si pieptul de pui. Fastfood-urile sa traiasca!

Cat timp a filmat pentru o emisiune unde toate vedetele formau o "familie", Delia Matache si-a disperat colegii de camera. Nu facea nimic altceva decat sa se uite in oglinda si sa-si faca unghiile. Interpreta a recunoscut ca nu se pricepe la gatit, ca nu-i place si ca nici nu vrea sa faca nimic. Asa ca, toate treburile au cazut in carca Minodorei, care si-a folosit la Maxxim talentul de bucatareasa. Dar a si facut-o de bascalie pe Delia, in direct. "Nu stie nici sa aprinda aragazul, daramite sa mai si pregateasca ceva de mancare", a intepat-o Minodora.

Rocsana Marcu nu pare deloc genul de vedeta care sa stea in bucatarie. Frecventeaza restaurantele cu specific chinezesc, dar poate fi vazuta si la ultimul etaj din Mall, acolo unde deseori serveste pranzul. Ii place sa mearga la cumparaturi, sa calatoreasca, ii plac masinile, sporturile extreme, cand sa mai stea si in bucatarie?

DE-A GATA. Oana Sarbu a recunoscut la randul ei: "In ultimii ani ma preocupa foarte mult silueta mea, petrecandu-mi majoritatea timpului la sala de fitness. Pentru a ma pastra in forma am renuntat de mult la prajituri, iar masa mea e compusa doar din salate, orez si paste. Nu prea stau prin bucatarie pentru ca ai mei gatesc de toate si gust cate putin din fiecare". Si Ritei Onisca Muresan ii place sa gaseasca totul de-a gata. "Mama si soacra mea gatesc excelent si abia astept cate-o sarbatoare sa ne pregateasca bunatati".

NEINDEMANATICA

"Nu stie nici macar sa aprinda aragazul, daramite sa mai si pregateasca ceva de mancare. Nu facea altceva decat sa se uite in oglinda si sa-si faca unghiile" - Minodora despre Delia Matache

A INCERCAT CEVA DELICAT
La polul opus se situeaza si prezentatoarea Antenei 1, Gabriela Vranceanu Firea (foto). E mai ceva decat zana din reclame, care prepara totul intr-o clipa. E de-ajuns sa se invarta de doua ori prin bucatarie, caci masa se umple de bunatati care mai de care mai imbietoare. Si-a folosit talentul de gospodina si inainte de casatorie, cand efectiv si-a uimit prietenul (care ulterior i-a devenit sot). "Intr-o singura zi am facut casa luna, am pregatit cateva feluri de mancare nu tocmai usor de realizat in timp-record si am avut timp sa ma fac si frumoasa pentru intalnire", ne-a povestit Gabi. Asa o primire nu se putea sfarsi decat cu o cerere in casatorie, care a venit in scurt timp. Iata o mica "reteta" pentru cele care mai asteapta ca partenerii cu care traiesc de ani intregi sa le ceara in sfarsit mana.

EXCEPTIE DE LA REGULA
Un raport UNICEF din 2004 arata ca femeia tinuta la cratita trage tara in jos si numai accesul fetelor la educatie asigura progresul societatii. Aceasta teorie a fost de multe ori gresit inteleasa. "Femeia tinuta la cratita" nu inseamna neaparat ca respectiva nu mai poate avea si alte activitati. Tocmai de aceea, multe dintre vedete nu vor ca imaginea lor sa fie asociata cu… cratita. Nicoleta Luciu (foto) este exceptia care confirma regula. O fosta Miss la cratita! E frumoasa de pica, iar cu sortuletul la brau pare si mai apetisanta. Ce poate fi mai atragator decat o "bucatareasa" in fustita scurta, cam asa cum poarta Nico de obicei? E specialista in creme, dar nu cosmetice, ci de zahar ars. Regina ciorbelor si a sarmalelor-gigant. Dinu Maxer nu poate fi decat fericit ca a intalnit-o inainea altora!
×
Subiecte în articol: antimonden bucătărie cratita