x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Radiază, deşi se trezeşte în fiecare zi la 3 dimineaţa

Radiază, deşi se trezeşte în fiecare zi la 3 dimineaţa

09 Aug 2016   •   16:41
Radiază, deşi se trezeşte în fiecare zi la 3 dimineaţa

Olivia Păunescu, prezentatoarea Observatorului matinal al Antenei 1, are un program infernal, dar nu se plânge...

Aflată de mai bine de trei ani la pupitrul ştirilor matinale ale Antenei 1, Olivia Păunescu e una dintre prezentatoarele apreciate din România. Frumoasa de 30 de ani ne-a mărturisit cum se descurcă cu trezitul de dimineaţă, ce pasiuni mai are şi cum i-a schimbat viaţa televiziunea.

 

Jurnalul Naţional: Olivia, în fiecare dimineaţă ne aduci primele ştiri ale zilei. Cum te simţi la pupitrul Observatorului matinal?

Olivia Păunescu: Extraordinar! Simt că acesta este locul meu. Am energie, zâmbesc mult și mă bucur enorm când telespectatorii îmi scriu că le transmit de la prima oră a dimineții o energie pozitivă.

 

Intri în direct foarte devreme. Ai deja un ritual de trezire?

Ziua mea începe la 3.30. Ceasul îmi sună la 3.00, dar timp de jumătate de oră moţăi și îmi fac ordine, în minte, în programul din timpul zilei. Când mă ridic din pat știu deja cu ce mă îmbrac, nu mi se întâmplă să probez mai multe ținute, să întorc dulapul cu susul în jos. La 4 ies pe ușă. Ascult muzică ritmată cu volumul un pic mai tare, în trafic. Odată ajunsă în redacție, beau o cafea chiar înainte să intru în direct și sunt mai fresh ca oricând. 

Care e cea mai amuzantă întâmplare pe care ați trăit-o impreună pe platou?

În platou cred că cea mai hazlie situație a fost atunci când, cu 5 secunde înainte de a intră în direct, scaunul colegului meu a trosnit atât de tare încât am crezut că s-a rupt. Imediat mi-am imaginat că o să cadă sub pupitru... Ce a urmat... Nu ne-am mai putut abține niciunul, deşi trebuia să prezentăm o știre serioasă. Eu eu am citit că și cum plângeam! Doar că aveam lacrimi de râs în ochi!

 

Ce "vicii" ai căpătat de când ești atât de matinală?

Nu am vicii, probabil că singura obisnuintă pe care am căpătat-o este trezitul în zori. Iar întâlnirea cu telespectatorii, care îmi dă energie pentru restul zilei, recunosc că îmi lipsește atunci când sunt în vacantă, de exemplu. 

 

Erai la fel și înainte sau te-ai adaptat?

M-am adaptat. Aveam exact invers programul. Adormeam la 12, 1 noaptea și mă trezeam la 9, 10. Dar mi-a fost foarte ușor și, sinceră să fiu, îmi place mult mai mult acest program. Am descoperit o altă viată trezindu-mă la 3.30 dimineața. Am timp pentru mult mai multe lucruri acum.  

 

Ce te-a ținut în tot acest timp legată de acest univers media? Cu ce te-a cucerit iremediabil televiziunea?

Televiziunea m-a transformat, m-a șlefuit, m-a învățat și a contribuit semnificativ la ceea ce sunt astăzi. Dincolo de mirajul ei, pe care l-am trăit la 16 ani, dincolo de greutățile pe care le-am întâmpinat de-a lungul carierei, dincolo de nopțile nedormite, week-endurile de muncă, frigul sau canicula pe care le am „experimentat” în viața de reporter, dincolo de multe dezamăgiri, dar și reușite, televiziunea rămâne și va fi pentru mine o a două școală, școala vieții! 

 

Când nu ești în față camerelor de luat vederi te dedici unei alte pasiuni: designul vestimentar. Care este povestea acestei frumoase pasiuni?

Povestea a început de fapt dintr-o necesitate. Aveam nevoie de haine pentru emisiune și ce se găsea pe piață nu era nici pe gustul și nici pe măsura mea. Pentru că am măsuri atipice, nu port măsuri standard. Și atunci m-am gândit să îmbin o nevoie cu o plăcere. Așa s-a născut Orlette. Eu îmi făceam deja haine la croitor de câțiva ani, totul după gusturile și ideile mele și erau apreciate. Și pentru că și timpul îmi permitea, așa a luat naștere atelierul meu de croitorie de care nu mă bucur doar eu, mamă, soră și prietenele mele, ci și doamne sau domnișoare care se identifică cu creațiile mele.

Care este stilul vestimentar care te definește?

Stilul vestimentar este ceva atât de personal, atât de intim, atât de variabil - încât pot să-ți ajungă două cuvinte pentru a-l descrie sau ai nevoie de pagini întregi. Eu aleg haine care mă fac să mă simț bine, îmi dau încredere, o stare bună de spirit, mă fac să mă simt frumoasă, vie, mă fac să mă simt femeie! Îmi plac foarte mult culorile și croiurile altfel!

 

În afară de televiziune și design, în timpul liber ce îți place să faci?

Profit de orice ocazie să evadez din cotidian. Îmi place să călătoresc, să descopăr locuri noi, să mă plimb, să mănânc bine, să mă relaxez, să beau cafeaua de dimineață urmărind oameni, gesturi, respirând alt aer. 

 

Ce te relaxează după o zi grea de muncă?

Nu am niciun ritual. Poate gândul unei zi pline, o zi cu reușite și satisfacții. O zi în care am ajutat, am adus zâmbetul pe buze sau speranța unor oameni...

Dacă ai avea posibilitatea să o iei de la început ai merge pe același drum?

Categoric DA!

Este perioada vacanței. Ai fost plecată?

Am fost deja o săptămană în vacantă, în Marbella. Îmi doream să ajung acolo, pentru că am auzit foarte multe lucruri frumoase despre această destinație! Și așa a fost. Am descoperit câteva locuri pe sufletul meu.

Se şicanează cu colegul de la pupitrul ştirilor

Olivia prezintă Observatorul de la ora 6.00 alături de Vali Butnaru de trei ani. Cei doi au trecut prin multe momente amuzante împreună, pe care ni le povesteşte ştirista: ”Acum doi ani, am căzut de trei ori pe scări, chiar înainte să intrăm în direct. Să-l fi văzut pe Vali cum alerga cu pungile cu gheaţă, ca să nu mă învineţesc… În plus, el aproape se prăbuşeşte cu scaunul când fac eu câte o bâlbă. Vali e omul cu farsele. Îi sună pe producători şi inventează poveşti cum că nu ajunge la muncă, deşi e deja în clădire. Dar eu i-am făcut cea mai mare farsă: într-o zi l-am aşteptat în faţa instituţiei cu furtunul de udat grădina și l-am făcut leoarcă. Evident, a urmat o bătaie zdravănă cu apă”.

×
Subiecte în articol: olivia paunescu