x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii 9 cele mai romantice flori de primăvară pe care să le oferi de Ziua Îndrăgostiților

9 cele mai romantice flori de primăvară pe care să le oferi de Ziua Îndrăgostiților

de Anastasia Paul    |    07 Feb 2024   •   23:45
9 cele mai romantice flori de primăvară pe care să le oferi de Ziua Îndrăgostiților
Sursa foto: Hepta

Există mai multe flori de primăvată pe care să le oferi de Ziua Îndrăgostiților, iar printre acestea nu se află clasicul trandafir.

Magazinele și florariile de pe stradă vor fi în curând pline de trandafiri mari și catifelați, izbucniți din buchete enorme și legați cu panglici luxoase.

Oricât de frumoase și romantice sunt îbsă aceste flori, ele au un cost de mediu. Trandafirii nu sunt de sezon în februarie, așa că tot ceea ce vedem și cumpărăm a fost cultivat în ferme comerciale, adesea în Ecuador și Kenya.

Din păcate, majoritatea trandafirilor de fermă nu mai au niciun miros, deoarece au fost crescuți pentru a asigura o longevitate mai mare atunci când sunt tăiați.

Sigur, adaugă o notă de lux și eleganță casei tale, dar există alternative la trandafiri care sunt sezoniere. Și pentru că majoritatea pot fi cultivate în pepiniere sau în ferme de flori locale, nu vor avea o amprentă de carbon atât de mare.

Iată 9 cele mai romantice flori de primăvară pe care le dăruiți în această Ziua Îndrăgostiților. S-ar putea să nu vină toate în nuanțe de roșu, dar sunt sezoniere, adesea parfumate și, dacă sunt cultivate local, vor fi mult mai durabile decât trandafirii tradiționali.

1.Piciorul cocoșului
Înflorind de la sfârșitul iernii până la sfârșitul primăverii, Ranunculus este una dintre cele mai potrivite (și posibil cele mai subestimate) flori tăiate pe care să le oferi în această perioadă a anului.

Capetele bombastice ale soiului sunt fabulos de mari, cu straturi aparent nesfârșite de petale ciufulite, în nuanțe de bej, fildeș și roz somon.

În plus, rezistă foarte mult tăiate. Dacă sunt îngrijite corespunzător, vor continua să se mențină până la trei săptămâni, și uneori mai mult.

Schimbă apa din vază la fiecare 2-3i zile pentru a te asigura că florile durează cât mai mult. De fiecare dată când faci acest lucru, taie puțin vârfurile tulpinilor pe diagonală înainte de a pune florile înapoi în apă curată.

2. Cerceii doamnei
Dicentra, cunoscută și sub numele de Cerceii doamnei, are petale delicate, pendule în formă de inimă. Nuanțele sale sunt de alb și roz magenta, iubesc umbra și înfloresc în mod natural primăvara. 

Ar putea fi puțin timpuriu să le găsești tăiate în februarie dar pot fi cultivate. Fiind plante perene, vor reveni și te vor încânta cu flori în fiecare an.

3. Narcise
Acesta este perioada ideală a anului pentru narcise,  adesea frumos parfumate. Acestea vin într-o gamă largă de soiuri.

Când sunt proaspăt tăiate, din tulpinile de narcise le curge seva, care poate fi dăunătoare altor soiuri de flori în aceeași vază. Trebuie ținute separate. 

4. Ghiocei
Acum este perioada anului în vedem ghioceii minuscoli care ies din pământ și formează covoare de vis.

Pot fi mici, dar asta nu îi face mai puțin romantici. De fapt, â florile de ghiocei sunt uimitor de complicate - unele vin în soiuri duble.

5. Hoya
Și plantele de apartament pot fi incredibil de romantice.

Hoya au rădăcini mici, puțin adânci, așa că este important să le păstrezu într-un ghiveci destul de mic pentru a te asigura că rădăcinile lor sunt susținute și bine închise.

6. Anemone
Negre în mijloc, înconjurate de petale mari, suprapuse, aceste flori de iarnă sunt pur și simplu uimitoare.

Vin în indigo, bej, crem și roșu vibrant. Au o tulpină moale și goală, așa că este util să tai din ele la fiecare două zile, pentru a evita ca acestea să se ude și să elibereze bacterii nedorite în apă.

Anemoanele se închid în întuneric și se deschid din nou când văd soarele.

7. Mimoză
Nu este nimic mai frumos decât să te plimbi pe sub un salcâm mimoză în plină floare spre sfârșitul iernii și să respiri parfumul lor amețitor. Este ca și cum ai fi transportat pe moment într-o altă lume.

Mimoza tăiată rezistă până la 10 zile într-o vază dacă este ținută departe de surse de căldură și ferită de lumina directă a soarelui.

8. Lanțul inimilor

Este o altă plantă de apartament în formă de inimă, dar este și super drăguță și ar fi un cadou cu adevărat de lungă durată.

Are tulpini lungi, asemănătoare firului, acoperite cu frunze minuscule, în formă de inimă. Sunt destul de ușor de îngrijit și ar arăta superb, aranjate pe un raft de baie sau în cascadă dintr-o jardinieră suspendată într-o bucătărie.

În timpul sezonului său de creștere, la sfârșitul primăverii și vara, această plantă suculentă va produce flori roz miniaturale, iar dacă te apropii de ele s-ar putea să prinzi un miros de nucșoară.

9. Muscari
Cunoscute și sub denumirea de zambile de struguri, aceste flori delicate de primăvară cresc din bulbi șitind s ă se înmulțească rapid. Ele vin în nuanțe de indigo, albastru pal și alb.

Sunt adesea vândute în ghivece la florării sau centrele de grădinărit în această perioadă a anului și, dacă sunt combinate cu un vas din ceramică, ar fi un cadou minunat, potrivit homesandgardens.com.


 


 

×