x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii De ce suferim din dragoste. Dr. Mihail Pautov: "Atât poate să țină această durere"

De ce suferim din dragoste. Dr. Mihail Pautov: "Atât poate să țină această durere"

de Redacția Jurnalul    |    01 Sep 2023   •   18:45
De ce suferim din dragoste. Dr. Mihail Pautov: "Atât poate să țină această durere"
Sursa foto: Hepta

Una dintre cele mai cumplite suferințe sufletești este cea din dragoste. Adesea ne întrebăm de ce trebuie să trecem prin asta, de ce nu se termină mai repede, și mai ales cum să facem să nu ne mai simțim așa rău.

Medicul Mihail Pautov încearcă să ne ofere o explicație.

"În momentul în care persoana iubită te părăsește, vine și îți spune: "Știi ceva, mi-am găsit pe altcineva și ar pleca din viața ta", atunci ai acel dezastru, treci prin acel hard brake pentru că tu ești în setpoint cu persoana iubită. Dacă persoana ta dispare tu pierzi acest high pe care ți-l dă, iar tu rămâi în acest low și atunci setpoint-ul tău se duce jos, tu rămâi în low pentru că creierul tău crede că tu încă ești cu persoana iubită și creierul tău te trage în jos ca tu să rămâi în setpoint.

Nu știu dacă se înțelege ce explic, dar acesta este mecanismul unui hard brake pentru că iubirea este, de fapt, o dependență, tu rămâi cu această dependență, creierul îți duce setpoint-ul în jos. Când persoana aceea te părăsește tu ai un adevărat hard brake, este o suferință psihică, dar și fizică care se vede inclusiv pe anumite analize hormonale, în care tu poți să ai o depresie cauzată de această despărțire o anumită perioadă de luni de zile, uneori chiar 12 luni de zile.

Cât te ține dragostea, atât poate să te țină și această durere. În final creierul se obișnuiește cu ideea că persoana respectivă nu mai există și îți resetează setpoint-ul la starea ta normală", spune acesta într-un video postat pe Facebook, potrivit dcnews.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: Mihail Pautov dragoste despartire