x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ritualul rugăciunii Lumânărilor Aprinse. Protecție împotriva bolilor și necazurilor

Ritualul rugăciunii Lumânărilor Aprinse. Protecție împotriva bolilor și necazurilor

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2023   •   21:30
Ritualul rugăciunii Lumânărilor Aprinse. Protecție împotriva bolilor și necazurilor

O anumită rugăciune ne protejează de boală și necazuri. Se rostește în zilele de post și trebuie însoțită de un anumit ritual.

Rugăciunea Lumânărilor Aprinse este foarte puternică. Ne ajută să fim sănătoși și să trăim o viață liniștită, ne ține departe de supărări și pericole. Se spune în șoaptă, înainte de miezul nopții. 

Se spune că ar fi fost scrisă de un duhovnic și găsită la câteva sute de ani după moartea sa. 

Înainte de a o spune trebuie să discutăm cu un preot și să alegem o zi de post. Se rostește în genunchi, după ce se aprind 40 de lumânări, cumpărate din biserică. Acestea trebuie să ardă complet și să nu se stingă în timpul rugăciunii. Pentru fiecare se spune ”Tatăl Nostru”, în momentul în care este aprinsă.

Ritualul începe înainte de miezul nopții și trebuie terminat înainte de miezul nopții. Rugăciunea se spune atunci când se topește ceara și se stă apoi în tăcere timp de 30 de minute. 

”Doamne, așa precum arde lumânarea mea de repede, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precistă și toți sfinții, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, relele și patimile, blestemele, farmecele, descântecele și uneltele diavolești de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiți de patimi, din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu'…

Se cere apoi ajutor și protecție de la Dumnezeu pentru persoanele numite în rugăciune iar la final se rostesc anumite cuvinte. 

„Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea ta cea sfântă! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”

Apoi se va ține post timp de o săptămână și se aprind câte 7 lumânări în fiecare dintre aceste 7 zile. Atunci când se aprind se rostește „Tatăl Nostru” pentru fiecare.

La final se citește Rugăciunea Lumânărilor Aprinse, o singură dată. Timp de 6 săptămâni, miercurea și vinerea, se va aprinde o lumânare și se va spune „Tatăl Nostru” de 4 ori, iar la final, o singură dată, rugăciunea. Lumânările arse se duc la biserică, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: rugaciune lumanari aprinse post