x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Sezonul iubirii și poveștile sale 

Sezonul iubirii și poveștile sale 

de Maria Coman    |    11 Feb 2022   •   09:00
Sezonul iubirii și poveștile sale 

E perioada aceea minunată din an când vorbim despre iubire, soare, când e încă început de an și avem planuri, când ne bucurăm că se apropie primăvara, așa că e o perioadă bună să citim și povești de dragoste.

Unele mai optimiste, altele mai puțin, unele cu personaje celebre, altele despre oameni obișnuiți. 

Despre Frida Kahlo s-au scris și spus multe. ​​În 1925, un teribil accident de autobuz îi distruge tinerei Frida Kahlo visul de a deveni medic. Urmează ani grei, în care se luptă cu infirmitatea. Aflăm din Frida Kahlo și culorile dragostei cum se îndrăgostește nebunește de Diego Rivera, un pictor de geniu, și se cufundă cu totul în lumea artei. Dar el o trădează. În ciuda durerii imense, a inimii, dar și a trupului, Frida reușește să îmbrățișeze viața pe deplin. Devine ea însăși artistă și toată lumea îi cade la picioare, de la suprarealiștii parizieni la Picasso sau Troțki. Frida își urmează mereu calea în artă, în ciuda tragediilor cu care e silită să se confrunte. Asta până când e nevoită să ia o decizie care îi pune la îndoială întregul sistem de valori și credințe.

Secretul fotografei franceze  e un roman care începe în 1942. Când cariera sa de fotomodel celebru este brusc întreruptă de începerea celui de-al Doilea Război Mondial, Jessica May devine ziaristă și fotografă pentru Vogue și pleacă în Europa să scrie despre conflagrație. Tânăra își găsește salvarea în compania celor trei prieteni ai săi: jurnalista Martha Gellhorn, care o încurajează să încalce toate regulile, parașutistul Dan Hallworth, care o ajută să scrie povești cu adevărat importante, și Victorine, o fetiță care a crescut într-un spital de campanie. În 2005, curatoarea australiană DʼArcy Hallworth este chemată la un superb chateau francez ca să arhiveze o faimoasă colecție de fotografii. Însă adevăratul mister care îi poate schimba viața este identitatea persoanei din spatele camerei foto.

Totul despre romantism Lady Jessica Archer își pierde tot interesul față de strălucirea și emoția romantismului atunci când verișoara ei și cea mai bună prietenă, Abigail Westcott, este respinsă de înalta societate după ce s-a descoperit că tatăl acesteia a fost bigam. Totuși, pentru că are 25 de ani și o fire practică, hotărăște că a sosit timpul pentru căsătorie. Cu toate că nu mai crede că va găsi adevărata iubire, este încă o tânără foarte interesantă pentru burlacii din aristocrație. La urma urmei, este sora lui Avery Archer, ducele de Netherby. Prin urmare, începe să-i cântărească pe numeroșii domni eligibili care o curtează. Dar când îl întâlnește pe misteriosul Gabriel Thorne, întors de curând în Anglia din Lumea Nouă ca să intre în posesia unei moșteniri la fel de misterioase, Jessica îl consideră complet nepotrivit… mai ales pentru că are îndrăzneala de a-și anunța, încă de la prima lor întâlnire, intenția de a se însura cu ea. Totuși, când Jessica ghicește cine este cu adevărat Gabriel și își dă seama de sacrificiile pe care este dispus să le facă pentru a-i proteja pe cei care depind de el, nu se poate să nu se simtă atrasă de cauza lui – și, mai ales, de el.

Dragoste eternă se petrece în complicata perioadă de până la mijlocul secolului trecut.  Elisabetta, Marco și Sandro sunt cei mai buni prieteni, în ciuda diferențelor dintre ei. Elisabetta este o frumusețe curajoasă care visează să devină romancieră; Marco este fiul impetuos și sportiv al unei familii de cicliști profesioniști; iar evreul Sandro, bun la suflet și grijuliu, este un geniu al matematicii. Prietenia lor se transformă în iubire, atât Sandro, cât și Marco sperând să cucerească inima Elisabettei. Dar în toamna anului 1937, toate acestea încep să se schimbe pe măsură ce Mussolini își afirmă puterea, aliniind fasciștii italieni cu naziștii lui Hitler și modificând chiar legile care guvernează Roma. În timp, tot ceea ce le este drag - familiile, casele lor și legătura dintre ei - este pus la încercare în moduri pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată. Pe acest fundal se vor decide destinele împletite ale familiilor Elisabettei, a lui Marco și a lui Sandro, într-o poveste sfâșietoare despre tot ce are lumea mai bun, dar și mai rău de oferit.

O mie de săruturi Când Rune Kristiansen se mută din Norvegia în Georgia împreună cu părinții când abia împlinește cinci ani, Poppy Litchfield, fata noilor lui vecini, îi devine cea mai bună prietenă. Mai mult chiar, cei doi copii devin de nedespărțit și își promit să rămână cei mai buni prieteni pentru totdeauna. Iar peste ani, după ce ajung să trăiască împreună primul sărut și își promit să își dăruiască o mie de săruturi, fiecare împărtășit într-o clipă specială din viața lor, nimic nu îi mai poate despărți. Dar se pare că destinul le pune prietenia și iubirea la încercare și îi desparte vreme de doi ani. Reîntors din Norvegia în liniștitul orășel Blossom Grove, Rune, acum un adolescent rebel de 17 ani, se gândește la un singur lucru: de ce Poppy, prietena lui din copilărie, fata pe care o considerase sufletul său pereche și care promisese că avea să-l aștepte, a rupt orice legătură cu el fără nicio explicație?

×
Subiecte în articol: frida kahlo