x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Virgil Ianţu, pregătit de concert: „E o bucurie să cânţi”

Virgil Ianţu, pregătit de concert: „E o bucurie să cânţi”

de Maria Coman    |    12 Iun 2015   •   15:12
Virgil Ianţu, pregătit de concert: „E o bucurie să cânţi”
Sursa foto: (c)alex galmeanu

Săptămâna viitoare, pe 19 iunie, Virgil Ianţu va susţine un concert simfonic, alături de Orchestra de Tineret în Piaţa „George Enescu” din Bucureşti. Virgil Ianţu vorbeş¬te despre acest concert special în interviul pentru Jurnalul Naţional.

Î: De ce un concert simfonic?
R: Dacă ne referim la concertul de pe 19 iunie, atunci vorbim de o orchestră extinsă și de un concert de swing, funk, într-o formulă de big band mărită, completată cu corzi. Este o bucurie să cânți alături de muzicieni atât de buni cum sunt cei cu care repet pentru acest concert și cu o orchestra atât de mare care va avea un sound cu totul special.

Î: Sunt voci care spun că sunteți „Michael Buble” de România, cum vi se pare asocierea?
R: Sunt Virgil Ianțu și mă bucur să ne cunoaștem! Sigur că acest stil este asociat cu mai mulți artiști ca Sinatra, mai recent Buble, dar ideea mea nu a plecat de acolo. E doar un stil muzical comun. Îmi place să învăț de la alții, ascult ce fac alții, dar mai apoi, tot ce fac, trec prin filtru propriu.

Î: Pe piața muzicală din România credeţi că există public pentru genul muzical pe care-l abordaţi?
R: Acest gen este unul elegant, care cere o anu-mită relaxare. În general, orice ar spune oricine, eu cred că publicul nostru este un public educat și se îndreaptă și spre muzică de calitate. Am vazut oameni la petrecerile cărora bubuia de manele, dar care ascultă cu plăcere și Dean Martin, Elvis, Beatles sau Queen. Trebuie doar să descopere această muzică. Contează starea, momentul și contextul. Dar dacă includem într-o nişă acest stil abordat de mine, am observat în ultimii ani că există un public neglijat de mai mult timp, care trebuie onorat. Iar calitatea, eleganța, rafinamentul pot fi aspirațio¬nale pentru oricine.


Î: Televiziune, muzică, ce urmează?
R: Muzica a început demult și, atâta vreme cât voi fi sănătos, ea va continua să facă parte din viața mea. La televiziune lucrurile stau foarte simplu. Și aici am aceeași direcție la care țin foarte mult, fără să încapă loc de compromisuri. Eu cred în această joacă, atât timp cât ea este făcută serios, cu respect pentru tine, public și pentru această meserie. Cred și insist și aici ca și în muzică, în calitate, eleganță, strălucire și ceva de care se ține cont tot mai puțin. Onoare!
Din păcate, în ultimii mult prea mulți ani, această meserie e la îndemâna prea multor diletanți, dar și acest lucru se va opri în viitorul, sper, nu prea îndepărtat. Lucrurile se vor cerne la un moment dat, o să vedeți.
 

×