x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info sanatate

11 Mar 2008   •   00:00

CANCER DE SÂN. Aspirina poate reduce cu 20% riscul cancerului de sân, arată un studiu publicat în International Journal of Clinical Practice (Marea Britanie).

CANCER DE SÂN. Aspirina poate reduce cu 20% riscul cancerului de sân, arată un studiu publicat în International Journal of Clinical Practice (Marea Britanie). Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au analizat 21 de studii realizate pe parcursul a 27 de ani şi la care au participat 37.000 de femei. Însă înainte de a le recomanda femeilor administrarea aspirinei în sco­pul prevenirii cancerului de sân sunt necesare alte studii pentru evaluarea riscurilor şi beneficiilor acestui antiinflamator.

 

COMPANIE. România este cea de-a treia ţară europeană în care compania Glenmark îşi desfăşoară activitatea. Cu o experienţă de 30 de ani, compania Glenmark deţine o gamă integrată de produse generice şi specializate de înaltă calitate. Conform declaraţiilor lui Guy Clark, preşedintele Glenmark Europa, compania a înregistrat, în 2007, un pro­fit net de 70,25 milioane de dolari, cu o creştere de 254% faţă de anul precedent. În conformitate cu linia de dezvoltare propusă, compania vizează lansarea a două molecule noi, brevetate de companie între 2010 şi 2014.

 

Carte. Editura Fiat Lux a lansat volumul “Hrană pentru trup şi suflet”, al dr farm. Ovidiu Bojor şi col. farm. Dumitru Răducanu. Informaţiile preliminare pentru această carte au fost preluate din Biblie. Autorii descriu 90 de plante, dintre care unele sunt pomenite ca făcând parte din hrana cotidiană a populaţiilor şi a personajelor biblice. La altele se recurge în situaţii extreme, de calamitate. Cu unele se ilustrează fapta bună a omului, iar cu altele, faptele rele. Între plantele prezentate se numără aloea, balsamul, camforul, cedrul, finicul, fisticul, măslinul, migdalul, rodiul, scorţişoara etc.

 

Tabagism. Persoanele care se lasă de fumat vor avea o piele mai tânără cu 13 ani. Aceasta este concluzia unui studiu italian cu tema “Renunţarea la fumat te face mai frumoasă. Frumuseţea bate ţigara cu 1-0!”. În cadrul studiului au fost puse sub observaţie, timp de un an, 46 de femei fumătoare. “După ce s-au lăsat de fumat, participantele la studiu au prezentat nu doar o reducere a ridurilor, ci şi o ameliorare în ceea ce priveşte culoarea şi luminozitatea pielii”, arată dr Riccarda Serri, coordonatoarea studiului.

 

 

CAMPANIE. Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Internatio­nal Advertising Association vor demara, în luna aprilie, o campanie privind alimentaţia sănătoasă, axată pe ideea de sport şi mişcare, ca modalitate de protejare a sănătăţii. Accentul va fi pus pe educarea consumatorului în legătură cu necesitatea respectării echilibrului nutriţional. Vor fi derulate programe educative în şcoli, mese rotunde sau alte metode de interacţiune directă cu consumatorul. Campania se va derula atât în presa scrisă, cât şi în cea audiovizuală.

 

 

 

Site-uri

www.sfatulmedicului.ro – ştiri medicale, articole de specialitate, informaţii despre diverse afecţiuni

www.tuberculoza.ro – informaţii despre tuberculoză

www.suub.ru – Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

www.cantacuzino.ro – Institutul Naţional de Microbiologie “I. Cantacuzino”

www.nationalfitness.ro – Naţional Fitness Center (Stadionul Progresul)

www.dependenta.ro – site cu informaţii despre alcoolism, dependenţa de alcool, droguri, medicamente

 

 

Dicţionar

n IncubaŢie – Perioadă care se scurge între contaminarea orga­nismului cu un agent patogen infecţios şi apariţia primelor semne ale bolii.

n Ligament – Bandă de ţesut conjunctiv, albicioasă, foarte rezistentă, uşor elastică, ce înconjoară articulaţiile. Leziunile care afectează ligamentele, ruptura sau întinderea constituie entorsele.

n Microftalmie – Micime congenitală a unui ochi sau a ambilor ochi, provocată de o oprire a dezvoltării în cursul vieţii intrauterine.

Sursa:  Dicţionar de medicină Larousse, Ed. Univers Enciclopedic, Bucureşti 1998

×
Subiecte în articol: info