x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Li se spune Kitler

Li se spune Kitler

de Raluca Grintescu    |    22 Oct 2006   •   00:00
Li se spune Kitler

Sunt simpatice si pufoase. Peste 400 de pisici din toate colturile lumii au ceva in comun cu marele dictator.

De-a lungul istoriei au existat oameni faimosi care adorau pisicile, iar altii care adorau sa le omoare.

Se spune ca Hitler ura pisicile, asta pentru ca o felina nu este nici usor de convins si nici supusa. Iar daca ar fi sa ne luam dupa convingerile crestine conform carora pisica reprezinta Satana, atunci ar fi fost imposibil ca doua Satane sa populeze acelasi pamant. Ba mai mult, povestea spune ca paranoia lui Adolf a mers atat de departe incat acesta si-a otravit pana si cainele. Ca el au fost si altii, intr-o masura mai mica sau mai mare. De exemplu, compozitorul Johannes Brahms se relaxa omorand pisicile vecinilor cu arcul. Napoleon nu numai ca ura pisicile, dar avea o repulsie si o teama de nedescris vizavi de acestea. Iar Henri al III-lea lesina cand vedea o pisica in fata ochilor.

CONTRA. De partea cealalta a baricadei se regasesc multe nume notorii. Sir Winston Churchill isi iubea pisica, Joke, atat de tare incat lua masa doar in prezenta ei. Profetul Mohammed detesta cainii, considerandu-i murdari, insa adora pisicile. Cardinalul Richelieu a construit chiar in Palatul Versailles o camera speciala pentru pisicile sale, care erau hranite numai cu pate de pui. Pe lista iubitorilor de pisici se mai afla si Victor Hugo, Edgar Allan Poe, Theodore Roosevelt, Sir Walter Scott, Mark Twain, Abraham Lincoln, H.G. Wells si multi altii.
Desigur, nu numai marile personalitati ale vremii si-au aratat iubirea fata de aceste animale pufoase. Internetul este populat de multe site-uri dedicate lor. Insa catsthatlooklikehitler.com le intrece pe toate. Daca il veti accesa, va veti amuza teribil. Peste 400 de pisici din toate colturile lumii au ceva in comun cu marele dictator Hitler. Daca sunteti posesorul unei pisici hitleriste, puneti-o pe site. Nu va temeti, e vedeta!

×
Subiecte în articol: pagina lui zdreanta