x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    11 Feb 2009   •   00:00

Sosul de vin • Mâncare de ţelină • Pricomigdale



Cristina Niculescu, Bucureşti. Pentru sosul de vin aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 gălbenuşuri, un pahar cu vin alb, 150 g zahăr pudră, coajă rasă de lămâie. Preparare: într-un vas frecaţi zahărul cu gălbenuşurile şi coaja de lămâie, până obţineţi o cremă peste care veţi turna vinul. Puneţi apoi vasul pe foc, la flacără mică, şi amestecaţi mereu ca să nu se prindă, dar nu trebuie să fiarbă sosul. Când se îngroaşă şi capătă un aspect mătăsos, răciţi uşor, apoi îl puteţi turna peste budincă.

Mariana Bădulescu, Bucureşti. Pentru mâncarea de ţelină cu ciuperci aveţi nevoie de ingredientele: 300 g ciuperci, o ceapă, o ţelină mare, o jumătate pahar cu vin, ulei, sare, piper. Preparare: curăţaţi şi tăiaţi felii ţelina, apoi o fierbeţi în apă cu puţină sare. Când e aproape fiartă o scurgeţi. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ciupercile pe care le înăbuşiţi cu ceapa feliată într-o jumătate pahar de ulei şi un praf de sare. Turnaţi vinul, ţelina, o jumătate pahar apă, sare şi piper. Daţi la cuptor, la foc mic, până scade sosul la jumătate.

Lavinia Mihalache, Galaţi.Pentru pricomigdale aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 3 albuşuri, 150 g zahăr, un plic zahăr vanilinat, 100 g nuci măcinate, o linguriţă făină, esenţă de migdale. Preparare: Amestecaţi zahărul cu nucile, albuşurile nebătute şi puneţi la foc mic. Adăugaţi zahărul vanilinat, făina şi esenţa de migdale amestecând continuu. După trei minute se iau de pe foc. Într-o tavă presărată cu făină montaţi grămăjoare de compoziţie şi daţi la cuptorul încins la foc potrivit pentru 45 de minute.

×
Subiecte în articol: agenda