x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    26 Mar 2009   •   00:00

Motto: "Nu te aşeza la masă fără a-ţi spăla mâinile... La masă nu trebuie să pari trist şi nici să întristezi pe cineva." - Erasmus, teolog şi erudit olandez



Carmen Istrate, Bacău. Pentru sărăţelele cu caşcaval aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 250 g făină, 200 g caşcaval, 150 g unt, o linguriţă sare, 8 linguri smântână, piper. Preparare: frecaţi untul spumă, adăugaţi smântâna, sarea, un praf de piper, caşcavalul ras şi presăraţi făina în timp ce amestecaţi. Obţineţi un aluat vârtos pe care-l modelaţi sub formă de minge şi-l daţi la rece până a doua zi. Întindeţi o foaie groasă de 5 mm din care modelaţi după dorinţă. Daţi la cuptor încins, la foc moderat, până devin aurii.

Andreea Macarie, Piteşti. Budinca de nuci se prepară din următoarele ingrediente: 6 linguri de făină, un pahar de lapte, 4 ouă, 4 linguri zahăr, o linguriţă coajă rasă de lămâie,  miez de nucă după plac, sirop. Preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi coaja de lămâie până se albesc, se adaugă făina frecând mereu, se toarnă laptele câte puţin până se încorporează, se adaugă albuşurile bătute spumă. Se pregătesc opt foi de mărimi egale, care se prăjesc în tigaia unsă ca pentru clătite doar pe o parte şi se pun pe farfurii. În vasul de copt, se montează o foaie cu partea neprăjită în sus, se presară miez de nucă pisat şi zahăr, se pune peste ea a doua foaie în care presărăm nuci pisate şi zahăr şi aşa până la ultima foaie, obţinând o formă de budincă. Se dă la cuptor, la foc potrivit, 10 minute, se scoate şi se presară cu zahăr. Se serveşte caldă, cu siropul sau topingul preferat.

Mariana Ciontea, Giurgiu. Pentru crema de cafea aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 200 unt, 125 g zahăr, o cană de esenţă de cafea, 2 gălbenuşuri. Preparare: Fierbeţi un sirop gros din esenţa de cafea şi zahăr. Frecaţi gălbenuşurile, turnaţi siropul călduţ şi amestecaţi până se răceşte şi adăugaţi câte puţin untul bătut spumă, amestecând mereu.

×
Subiecte în articol: agenda