Campionatul de Gătit în Aer Liber, etapa Bucureşti, s-a încheiat. La concurs au participat echipe de bucătari profesionişti de la restaurante sau hoteluri cu renume de pe la noi, dar şi de "afară".
Însă în aceste rânduri aş dori să vă vorbesc despre echipa de "rockeri-bucătari" amatori care, din punctul meu de vedere, au dat clasă multor grei ai bucătăriei. Băieţii şi fetele au creat o zonă neobişnuită, parcându-şi motocicletele chiar lângă cort şi încingând atmosfera cu cântece de chitară.
M-au cucerit pe loc! Tineri, frumoşi, plini de viaţă şi nonconformişti şi-au aranjat ustensilele necesare (plită, tuci, lemne) şi s-au apucat de gătit. Două feluri: ciorbă şi saramură de peşte! Gabi Axa, unul dintre componenţii trupei "motocicliştilor", mi-a povestit, "binedispus", că la Etapa Azuga echipa lor, Haiducii Secolului XXI, a primit premiul de popularitate pentru ciorba de "reveneală", o veche reţetă haiducească, pe care au preparat-o atunci în premieră.
"Responsabilul" cu reţete din echipă, Gabi, mi-a dat reţeta cu pricina: "La ciorba aia am pus nişte ingrediente pe care nu le putem dezvălui. Sunt secrete! Dar am pus un rasol de porc cu tot cu şorici, coaste afumate, pulpă de porc, borş şi zeamă de varză, dar şi zarzavaturi, ca la orice ciorbă!"
Citește pe Antena3.ro