x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 sfaturi ca să nu te îngrași și să nu te simți rău de sărbători

5 sfaturi ca să nu te îngrași și să nu te simți rău de sărbători

de Andreea Sava    |    30 Dec 2016   •   00:30
5 sfaturi ca să nu te îngrași și să nu te simți rău de sărbători
Sursa foto: andreeasava.ro

Fie că vrem sau nu, cu toții mâncăm mai mult de sărbători. Măcar și pentru că avem mai mult timp la dispoziție și, în jurul nostru, nu se prea întâmplă altceva.

Ca să nu mai vorbim că toată lumea te servește cu ceva, e obiceiul perioadei, și nu e frumos să refuzi. Și hopul nu a trecut, odată cu terminarea zilelor de Crăciun. Revelionul este prilej tot de festinuri.

Excesele, însă, nu doar că duc la creștere în greutate dar își poți deranja digestia și să îți strici sărbătorile simțindu-te rău. Există căi, însă, prin care să eviți toate astea fără să te concentrezi prea tare, ca să te poți și bucura de evenimente. Iată 5 sfaturi în sensul ăsta.

1. Nu te duce înfometat(ă) la mese

Oricum când ai companie ai tendința, fără să-ți dai seama, să mănânci mai mult decât ai nevoie. Mănâncă ceva ușor și sănătos înainte de a pleca de acasă. Oricum nu sări peste micul dejun. Nu trebuie să fie mult, cât să nu fii hămesit(ă) de foame și să te pui pe înfulecat.

2. Bea apă, cu cap

Hidratarea este foarte importantă în general, nu doar de sărbători. Dar, dacă bei apă cum trebuie, vei mânca mai puțin. Adică un pahar cu apă cu o jumătate de oră înainte de masă. Sau chiar și mai multă, dacă simți nevoia...

Citește articolul complet, pe andreeasava.ro

×