x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 fructe și legume care nu trebuie să ne lipsească din dietă primăvara

6 fructe și legume care nu trebuie să ne lipsească din dietă primăvara

27 Apr 2016   •   10:02
6 fructe și legume care nu trebuie să ne lipsească din dietă primăvara
Sursa foto: Picasa

Fructele și legumele constituie baza unei diete sănătoase, iar primăvara este sezonul în care ar trebui să profităm din plin de beneficiile pe care le oferă:

 

  1. Roșiile

Dau culoare și savoare oricărui fel de mâncare. În plus, sunt bogate în antioxidantul numit licopen, care joacă un rol esențial în prevenirea cancerului.

Sosul de roșii este dressingul perfect care protejează inima și ajută la combaterea colesterolului rău.

  1. Căpșunele

Sunt bogate în vitamina C și antocianină, doi antioxidanți puternici. În plus, gustul lor este mai mult decât delicios. Recomandarea medicilor este aceea de a servi trei porții de căpșune în fiecare săptămână, pentru a preveni bolile de inimă și pentru a ne proteja de radiațiile UV din interior.

Căpșunele protejează dantura, grație conținutului ridicat de xylitol, scrie abc.es.

  1. Cireșele

Aceste fructe micuțe și delicioase sunt recunoscute pentru efectul pozitiv asupra calității somnului. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție, consumul lor crește semnificativ nivelul melatoninei din corp.

  1. Ardeii roșii

Ardeii sunt bogați în vitamina C, vitamina A și potasiu. Varietatea roșie reprezintă o sursă importantă de licopen, antioxidant care ajută la combaterea îmbătrânirii.

  1. Avocado

Fructul de avocado este, de fapt, în plin sezon de la sfârșitul primăverii până în august. Este bogat în vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și proteine de înaltă calitate, dar și în acid oleic, care se găsește în uleiul de măsline. Asigură sațietatea pe termen lung, ajutându-ne astfel să consumăm mai puține calorii pe parcursul unei zile.

Introducerea fructului de avocado în dietă este o metodă eficientă de a îmbunătăți valorile colesterolului.

  1. Morcovul

Ca garnitură, în salată, fiert, tăiat felii sau ras... Morcovul este foarte versatil, reprezintă o sursă importantă de betacaroten, substanțe antioxidante care protejează vedea și îmbunătățesc aspectul pielii.

×