Fructele și legumele constituie baza unei diete sănătoase, iar primăvara este sezonul în care ar trebui să profităm din plin de beneficiile pe care le oferă:
- Roșiile
Dau culoare și savoare oricărui fel de mâncare. În plus, sunt bogate în antioxidantul numit licopen, care joacă un rol esențial în prevenirea cancerului.
Sosul de roșii este dressingul perfect care protejează inima și ajută la combaterea colesterolului rău.
- Căpșunele
Sunt bogate în vitamina C și antocianină, doi antioxidanți puternici. În plus, gustul lor este mai mult decât delicios. Recomandarea medicilor este aceea de a servi trei porții de căpșune în fiecare săptămână, pentru a preveni bolile de inimă și pentru a ne proteja de radiațiile UV din interior.
Căpșunele protejează dantura, grație conținutului ridicat de xylitol, scrie abc.es.
- Cireșele
Aceste fructe micuțe și delicioase sunt recunoscute pentru efectul pozitiv asupra calității somnului. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Nutriție, consumul lor crește semnificativ nivelul melatoninei din corp.
- Ardeii roșii
Ardeii sunt bogați în vitamina C, vitamina A și potasiu. Varietatea roșie reprezintă o sursă importantă de licopen, antioxidant care ajută la combaterea îmbătrânirii.
- Avocado
Fructul de avocado este, de fapt, în plin sezon de la sfârșitul primăverii până în august. Este bogat în vitamine, minerale, aminoacizi esențiali și proteine de înaltă calitate, dar și în acid oleic, care se găsește în uleiul de măsline. Asigură sațietatea pe termen lung, ajutându-ne astfel să consumăm mai puține calorii pe parcursul unei zile.
Introducerea fructului de avocado în dietă este o metodă eficientă de a îmbunătăți valorile colesterolului.
- Morcovul
Ca garnitură, în salată, fiert, tăiat felii sau ras... Morcovul este foarte versatil, reprezintă o sursă importantă de betacaroten, substanțe antioxidante care protejează vedea și îmbunătățesc aspectul pielii.