x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 pași pentru slăbit eficient și sănătos

6 pași pentru slăbit eficient și sănătos

de Andreea Sava    |    09 Feb 2017   •   00:30
6 pași pentru slăbit eficient și sănătos
Sursa foto: andreeasava.ro

E greu să ții cură și, mai ales, să nu te mai îngrași la loc sau mai mult. Dacă vrei să slăbești și să și rămâi așa, trebuie s-o faci în mod sănătos. Orice dezechilibru din organism aduce după el boli metabolice. Este suficient să urmezi aceste 6 reguli ca să fii sigur(ă) de rezultate dar și că-ți păstrezi sănătatea. Eu așa am făcut.

1. Mănâncă de 5-6 ori pe zi

Mănâncă porții mici și dese. Este foarte important să-ți stabilești un program de mese. Astfel îți vei putea ține foamea sub control. Și fii atent(ă) la momentele zilei pentru că, în funcție de activitate, nu poți mânca același lucru. Dimineața este riscul cel mai mic de îngrășare, fiindcă urmează multe ore de activitate.

Cina, pe de altă parte, trebuie să fie cea mai săracă în calorii pentru că urmează ca organismul să intre în repaus, plus că o digestie îngreunată nu te va lăsa să dormi.

2. Alege calorii de bună calitate

Cele de calitate proastă vor îngreuna procesul de slăbire pentru că încetinesc procesele metabolice. Și aici intră, conform doctorului Menci: zahărul alb, glucoza, fructoza, siropurile de glucoză-fructoză, grăsimile rafinate şi artificiale, alcoolul, alimentele industriale care combină făinurile albe cu grăsimi rafinate de origine animală sau de origine vegetală, băuturile carbogazoase, conservele de legume şi carne şi produsele de tip fast-food.

Cheia unei cure de slăbire eficiente: așa-numitele alimente ce conțin calorii negative. Adică:  legumele, anumite fructe, peștele, carnea de pui sau de curcan si anumite lactate.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

 

×
Subiecte în articol: slabit dieta diete