x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 alimente foarte gustoase care te ajută să slăbești

7 alimente foarte gustoase care te ajută să slăbești

de Andreea Sava    |    13 Ian 2017   •   00:30
7 alimente foarte gustoase care te ajută să slăbești
Sursa foto: FOTO: pinterest.com

În concepția multor persoane, cura de slăbire înseamnă să mănânci numai chestii fără gust, să suferi în permanență de foame, în general să te chinui enorm. Bineînțeles că nu spun că e vreo plăcere dar se poate să slăbești și mâncând bine și gustos.

Ba chiar am spus de nenumărate ori că nu încurajez dietele care elimină complet anumite categorii de alimente, gen sursele de grăsimi sau carbohidrați, cele monoaliment în niciun caz și cu atât mai puțin pe cele care presupun înfometarea.

Sunt soluții pe termen scurt și foarte proaste fiindcă vor fi urmate, în cel mai fericit caz, de îngrășare. De cele mai multe ori, însă, se lasă cu dezechilibre majore care vor duce la probleme de sănătate, unele imposibil de tratat.

Ideea este să mănânci cu cap. Și, da, există alimente foarte gustoase care te și ajută să slăbești. Iată 7 exemple:

1. Ananas

Este un adevărat fruct minune, inclus în categoria plantelor medicinale. Are doar 50 de calorii la 100 de grame, conținut mare de fibre care reglează digestia și de antioxidanți, excelenți în combaterea celulitei. Reglează nivelul de zahăr din sânge și accelerează digestia proteinelor, datorită bromelainei.

Atenție, trebuie consumat crud și cât mai copt. De asemenea, trebuie să aveți grijă fiindcă are un grad mare de aciditate. După ce ați mâncat ananas, e indicat să mâncați un cubuleț de cașcaval, tocmai pentru a reduce aciditatea din gură, pentru a vă proteja dantura. 

2. Cartofi

Erați convinși că trebuie eliminați din orice cură de slăbire, nu? Ei, bine, iată că nu. “Cartofii îngrașă” este o idee, pe cât de răspândită, pe atât de greșită. 100 de grame de cartofi conțin cam 80 de calorii, ceea ce este foarte puțin. Desigur că depinde cum îi mâncați. Dacă aceste 100 de grame le prăjiți, vor avea 400 de calorii, nu 80, plus grăsimi nesănătoase și atunci da, îngrașă.

Copți sau fierți, însă, chiar vă vor ajuta să slăbiți. Dacă apoi îi lăsați să se răcească înainte să-i mâncați, amidonul, prin acest proces termic, se transformă în amidon rezistent care se comportă ca o fibră alimentară. Adică reglează digestia.

E de preferat să mâncați cartofii roșii noi și cu tot cu coajă. Atenție, însă, la combinații. Sunt extrem de importante. Nu se combină cu alte surse de amidon, deci nu cu pâine sau făinoase, și nici cu vreun fel de proteine, cu atât mai puțin carne. Pot fi mâncați doar împreună cu legume.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: alimente slăbire dieta slabit andreea sava