Cu toţii ne dorim băuturi reci şi îngheţată, în zilele caniculare, dar efect maxim de răcorire au ceaiurile calde. Şi apa ar trebui băută la temepratura camerei dacă ne dorim să suportăm mai uşor căldura de afară. De asemenea, este foarte important şi ce mâncăm, scrie ziarulring.ro.
O legumă de bază, acum, în plină vară, este castravetele pentru că este foarte bogat în apă. Îl puteţi consuma ca atare, adăugat în salate sau puteţi asezona sandvişurile cu el. De altfel, toate legumele şi fructele bogate în apă sunt cheia unei bune alimentaţii pe timp de caniculă, pepenele fiind un alt produs bun de consumat atunci când temperaturile sunt extrem de ridicate. Şi aportul de cereale are rol benefic, deoarece aduce organismului calciu şi magneziu, minerale care, pe caniculă, se pierd prin transpiraţia excesivă. Benefice sunt nu doar salatele, de orice fel, dar fără adaos de maioneză sau alte sosuri, ci şi supele de legume.