x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Băuturi benefice pentru sistemul osos

Băuturi benefice pentru sistemul osos

de Redacția Jurnalul    |    26 Feb 2024   •   18:30
Băuturi benefice pentru sistemul osos

Alimentația și consumul de lichide sunt importante pentru sănătatea oaselor, pe lângă mișcare regulată.

Este astfel important să asiguri un nivel adecvat de calciu și vitamina D.  Calciul susține dezvoltarea oaselor, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă și să folosească calciul în mod eficient. Împreună, susțin oasele sănătoase și rezistente.

Există diverse băuturi care te pot ajuta să menții o dietă echilibrată pentru ca sistemul osos să poată primi un aport optim nutrienți.

În funcție de mai mulți factori, cum sunt vârstă, sex, înălțime, construcție corporală și nevoi individuale, necesarul de substanțe nutritive poate varia. În același timp, diversificarea alimentației cu ajutorul mai multor alimente poate fi utilă.

Smoothie-uri verzi

Smoothie-urile verzi conțin verdețuri cu un conținut ridicat de calciu, potrivit Times of India. Spanacul, kale și alte legume cu frunze verzi ajută la întărirea oaselor.

Lapte

Laptele este o sursă bună de calciu, mineral esențial pentru sănătatea oaselor. Laptele de vacă poate îmbunătăți rezistența oaselor, însă dacă suferi de intoleranță la lactoză sau alergie la lapte, poți încerca să consumi lapte vegetal fortificat cu calciu.

Lapte de soia

Laptele de soia poate fi o alternativă utilă deoarece asigură proteine complete ​​și calciu. Poate fi un înlocuitor bun pentru laptele de origine animală.

Ceai latte de turmeric

Ceaiul latte de turmeric poate susține sistemul osos, conform Only My Health. Turmericul conține curcumină, cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, care ameliorează bolile inflamatorii ale oaselor, cum ar fi artrita reumatoidă. Acesta oferă o combinație de calciu și vitamina D esențială pentru sănătatea oaselor, potrivit medicool.ro.

×
Subiecte în articol: oase sanatate