x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dietă fără restricţii

Dietă fără restricţii

03 Ian 2018   •   17:51
Dietă fără restricţii

În timp ce unele persoane trebuie să piardă în greutate pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, altele simt nevoia de a arăta într-un anumit fel, scrie Daily Mail. Astfel, oamenii apelează la soluţii rapide, care pot fi foarte restrictive şi inechilibrate.

Daily Mail ne prezintă metoda “Trişează şi Mănâncă”, un stil de viaţă care îţi permite să pierzi în greutate şi să te bucuri în continuare de mâncarea preferată, un mod mult mai realist de a pierde greutate pe termen lung.

Principala metodă de a pierde în greutate este simplă: este necesar să mănânci mai puţin şi să faci mai mult sport, pentru a reduce caloriile consumate şi a arde excesul.

Nu toate caloriile sunt egale, de aceea trebuie să optezi pentru combinaţiile corecte de alimente.

Încercarea de a face oamenii să mănânce sănătos este întotdeauna dificilă, însă dieta “Trişează şi Mănâncă” face totul mai uşor.

Secretul este să faci schimbări mici. Astfel, doar eliminând treptat câte ceva nesănătos din dieta zilnică, poate aduce marea schimbare. De asemenea, încearcă să ai autocontrol şi să îţi setezi o aspiraţie.

De ce dau greş majoritatea dietelor?

Majoritatea dietelor nu reuşesc să-şi atingă scopul din cauză că sunt mult prea stricte. Principalele motive ale acestui eşec sunt: alimentele interzise, foamea şi stilul de viaţă.

Alimentele interzise

Dietele stricte pot duce la dureri de cap, fragilitate fizică sau mentală, iritabilitate. Nimeni nu îşi doreşte să se simtă în acest fel, de aceea când ţi se interzice să mănânci mâncarea preferată, nu prea poţi rezista. Secretul este să consumi orice cu moderaţie.

Foamea

O altă problemă a dietelor clasice este că produc foame, din cauza restricţiilor. Nu este nevoie să îţi fie foame, când îţi doreşti să pierzi în greutate, ci să alegi combinaţiile corecte de alimente pentru a combate această senzaţie.

Stilul de viaţă

Un alt motiv pentru care dietele nu funcţioneză are legătură cu stilul de viaţă, căci o dietă pentru o viaţă activă nu va fi la fel ca cea pentru o viaţă petrecută la birou. Restricţiile pot avea un impact foarte mare asupra vieţii sociale.

  • Trişatul

Astfel, trişatul se referă la consumul de alimente care ar putea inhiba procesul de slăbit, însă în cantităţi inofensive, moderate, la câteva zile.

×
Subiecte în articol: dieta restricţii dieta usoara dieta simpla