x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fitness-ul viitorului

Fitness-ul viitorului

de Oana Vasiloiu    |    01 Apr 2011   •   17:46
Fitness-ul viitorului

159283-40-41-2.jpgAm descoperit „Cardio Mix”, un sistem revoluţionar de mişcare, hrană, viaţă şi un extraordinar concept fitness pentru corp şi minte, cu efect anti-aging demonstrabil şi demonstrat! După ani de obsesii şi încercări ne­nu­mă­rate de a avea ba fundul sus şi tare, ba braţe ferme şi picioare subţiri, dar şi cu muşchi vizibili, am găsit metoda corectă de reîntinerire şi reconfigurare a corpului.

Am găsit soluţia de a-mi lucra musculatura, protejându-mi coloana şi articulaţiile şi inima, fără a mă epuiza complet după o şedinţă de forţă prin multiple săli sportive sau bazine de înot. L-am cunoscut pe Mihai Dragomir, iniţiatorul unui concept unic de fitness anti-aging în România. El mi-a demontat toate miturile despre fitness pe aparate clasice şi chiar despre revoluţionarul Power Plate, pe care lucram înrăită deja de vreo trei ani. În sfârşit, cineva a reuşit să mă facă să înţeleg ce înseamnă cu adevărat a face sport pentru sănătate, dincolo de raţiunile estetice.

„Trebuie doar să înţelegi că totul vine dinspre interior şi preia tot ansamblul, şi apoi se ocupă de exterior, într-o unitate perfectă, foarte natural” – explică Mihai cu o credinţă care nu lasă loc de dubiu. Programul „cardio mix” este un set personalizat. Totul se face în funcţie de minusurile şi plusurile fiecărei persoane (de la starea sănătăţii până la coeficientul de mobilitate şi se ţine cont de ritmul biologic şi de aspecte ale stilului de viaţă). Plusurile sunt valorificate strategic, iar minusurile sunt întâi reparate şi apoi dezvoltate şi menţinute la standardul cel mai bun posibil. Programul începe cu verificarea stării de sănătate a tuturor organelor principale, şi include consilierea nutriţională, psihologică şi pedagogică individuală. Nu există teama de a greşi. Apoi se stabilesc modul de lucru, etapele şi strategia pentru fiecare persoană în parte.

Cu o experienţă de peste 25 de ani în practicarea sportului, ca arbitru şi antrenor de fitness şi bodybuilding de categoria a treia, ca membru important al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Mihai Dragomir explică în cartea sa şi pe blog cum trebuie să ne hrănim sănătos, să slăbim corect şi armonios, şi să prevenim bolile. Conceptul „cardio mix” se adresează oricui, indiferent de vârstă şi de capacitatea de mobilitate, este indicat chiar şi în recuperarea după accidente, paralizii sau situaţii în care gimnastica tradiţională nu poate să rezolve nimic, pentru că nici nu are cum, în mod izolat.

 

Metabolismul este cheia
În primele şedinţe se începe cu adaptarea organismului la efort şi antrenarea sistemului cardiovascular şi cardiorespirator, apoi urmează pregătirea şi întreţinerea articulaţiilor pe termen lung. După această etapă începe reglarea metabolismului bazal (care se va menţine pentru tot restul vieţii). De multe ori ignorăm aceste lucruri, dar dacă urmăm calea corect, putem să ne facem organismul să reîntinerească şi nu este o utopie! Pentru că, până la urmă, este ştiinţific şi nu doar logic ceea ce se întâmplă. Acum am aflat şi eu de ce toate dietele şi regimurile nu dau rezultate. Cheia este metabolismul bazal. Adică echilibrul dintre reglarea şi menţinerea balanţei energetice într-un raport de 50-50 la sută dintre consumul energetic fizic, psihic şi alimentar, şi consumul energetic din muşchi – pentru optimizarea tonusului muscular şi a funcţiilor vitale (reprezentate de aparat digestiv, inimă, rinichi, sistem nervos şi endocrin) în stare de repaus.

Urmează modelarea şi remodelarea musculară corporală. Odată dezvoltată musculatura, programul se ocupă de obţinerea tonusul dorit prin arderea stratului adipos şi a efectului antiîmbătrânire. De reţinut, nu se folosesc aparate de forţă, „cardio mix” este fitness-ul inteligent, al viitorului. Dacă v-am convins, vă doresc lectură frumoasă (pentru documentare) şi „cardio mix” plăcut! Pe curând!

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos