x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Împachetările cu ciocolată

Împachetările cu ciocolată

de Gina Matei    |    27 Oct 2009   •   00:00
Împachetările cu ciocolată
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Un singur procedeu şi mai multe beneficii: hrănire, aport de antioxidanţi, efecte anticelulitic şi relaxant. Toate aceste beneficii ni le oferă împachetarea cu ciocolată graţie conţinutului valoros în cacao şi guarana.



Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Clar Med, recomandă împachetările cu ciocolată în special persoanelor care doresc să-şi tonifieze pielea şi celor care au probleme cu circulaţia sanguină.

Despre ce ciocolată este vorba? Ai fi tentat să crezi că este un produs comestibil. Te înşeli! Este vorba despre o pudră de cacao care se amestecă cu apă şi se transformă astfel într-o pastă spumoasă şi efervescentă, care se încălzeşte progresiv. Pudra de cacao este cea mai concentrată sursă de energie de origine vegetală, naturală, bogată în zinc, magneziu, vitaminele A (retinol), B şi E, care sunt indispensabile organismului.

Specialistul nostru atrage atenţia că se vor obţine efectele dorite doar în condiţiile în care se vor urma toate etapele. Astfel, înainte de împachetare, se va efectua un peeling, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi deschiderea porilor.
După efectuarea peelingului, pasta se aplică uniform cu ajutorul unei pensule.

Pasta se aplică pe toată suprafaţa corpului. Tot corpul se înfăşoară în film osmotic, iar beneficiara acestui tratament este introdusă în termocuvertură pentru aproximativ 50 de minute.
Împachetările se pot efectua şi fără ajutorul temocuverturei. Aceasta este o veste bună pentru persoanele care au fragilitate capilară, pentru că pulberea de ciocolată este autotermică.

Împachetările sunt indicate şi persoanelor care au celulită. În cazul acestora, se efectuează împachetări de trei-patru ori pe săptămână.
Dacă nu v-am convins de beneficiile acestui tratament, mai avem un argument: împachetările cu ciocolată asigură o stare generală de bine. "Şi nu prezintă contraindicaţii", adaugă specialistul nostru.

BENEFICII
Modelarea corporală este principalul motiv pentru care femeile optează la împachetările cu ciocolată. Nu este însă singurul beneficiu! Efectul de relaxare se obţine datorită unei importante cantităţi de magneziu din cacao. În ceea ce priveşte efectul antioxidant, acesta este asigurat de vitamina E şi de polifenoli. Dacă eşti predispusă la retenţie de apă, trebuie să ştii că împachetările cu ciocolată remediază acest aspect. Împachetările cu ciocolată facilitează detoxifierea şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

×
Subiecte în articol: ciocolata cosmetica impachetare