x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Machiajul de Revelion tendinţe în 2011

Machiajul de Revelion tendinţe în 2011

30 Dec 2010   •   00:36
Machiajul de Revelion tendinţe în 2011
Sursa foto: /Thinkstock

144169-40-43tv-76.jpgCa în fiecare iarnă, şi la finele lui 2010 machiajul trebuie să se adapteze condiţiilor specifice: lumina exterioară devine mai slabă şi mai rece, ceea ce permite folosirea pe pleoape a culorilor reci cu tentă albastră (alb, bleu me­talic, albastru aprins, violet, argintiu, grena), spune specialistul în machiaj de la Make Up Forever, Ruxandra Dobrescu.

De asemenea, cu excepţia momentelor când faci sport în aer liber, pe timp de iarnă machiajul poate fi mai opac şi mai gras, camuflând mai bine imperfecţiunile şi protejând în acest fel tenul. Machiajul pleoapelor poate fi oricât de precis doreşti, ţinând cont de faptul că aspectul sofisticat se încadrează foarte bine în vestimentaţia iernii. Important e ca iarna, mai ales dacă petreci timp în aer liber, să te demachiezi cu un demachiant mai blând, ­lapte sau cremă demachiantă, iar hidratarea va trebui făcută cu o cremă mai onctuoasă. Pentru buze alege un balsam special (de exemplu Moisturizing Lip Balm de la Make Up For Ever) şi nu unul obişnuit; majoritatea rujurilor nu se aplică bine peste balsamul de buze recomandat iarna, care conţine de obicei multe ceruri şi hidrocarburi (petrolatum).

Bineînţeles, trebuie folosit un fond de ten fluid sau cremos ce trebuie fixat  cu orice altceva în afară de pudră pe bază de talc. Fardul de obraz poate fi o tuşă de roz aplicat doar pe umerii obrajilor ­ pentru un look tineresc ­ sau o umbră bej-mat aplicată sub pomeţi, în lungul acestora ­ pentru un look sofisticat. E indicată folosirea rozurilor de acadea, respectiv bejuri calde, nu foarte închise. Pe pleoape poţi folosi un singur fard într-o nuanţă la modă, aplicat de la baza genelor superioare estompat către sprâncene şi puţin pe linia genelor inferioare, sau o linie de tuş de culoare închisă doar pe pleoapa superioară ­ peste nuanţa naturală a pielii sau peste un fard pastelat transparent (alb, argintiu). În ambele cazuri, machiajul trebuie completat cu unul sau două straturi de mascara.

Şi pentru că se apropie cu paşi repezi petrecerea de Revelion, make-up artistul Ruxandra Dobrescu vă oferă câteva sfaturi pentru această ocazie festivă. Astfel, trebuie evitat aspectul sidefat, lucios al tenului. Iarna tenul arată mult mai bine cu un finiş mat, deoarece lumina rece, cu tentă albăstrie accentuează în mod exagerat orice sclipire de sidef. Culorile acestei ierni oferă o paletă largă de variante: pe pleoape se pot folosi culori de pă­mânt – brun, auriu, bej sau combinate cu complementare reci – cenuşiu, al­bas­tru. Tot pe pleoape se pot folosi nuanţe extrem de închise (până la negru) de verde, indigo sau cenuşiu – aplicate în degrade sau pur şi simplu tapotate cu degetele.

Pentru machiajul buzelor apar în tendinţe nuanţele de bej neutru sau colorat (bej-piersică, brun etc.) Rujul roşu nu iese din ten­dinţe, dar devine mat, aplicat precis şi intens pigmentat, cum este rujul din colecţia Moulin Rouge de la Make Up For Ever. Sunt în tendinţe şi nuanţele gotice de roşu violet, cyclamen, vineţiu şi chiar negru inspirate din succesul seriei „Twilight”, aşa cum recomandă, de exemplu, prezentările Missoni.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos