x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Mâinile la vedere!

Mâinile la vedere!

de Gina Matei    |    13 Oct 2009   •   00:00
Mâinile la vedere!

Au nevoie de o îngrijire specială, pentru că mâinile ne trădează vârsta. Pielea mâinilor trebuie să fie moale şi delicată. Ce e de făcut dacă nu e tocmai aşa? Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Clar Med, recomandă aplicarea unei creme hidratante pe mâini ori de câte ori consideri că este nevoie.



HIDRATARE+EXFOLIERE
Hidratarea zilnică nu este suficientă! Mâinile au nevoie de exfoliere. Prin urmare, o dată pe săptămână foloseşte o loţiune de exfoliere. În ceea ce priveşte alegerea săpunului, acesta trebuie să fie unul de bună calitate, să nu conţină foarte multe substanţe alcaline. Puteţi opta pentru săpunurile-cremă sau puteţi să folosiţi săpunuri pentru copii, care sunt mult mai delicate. "Evitaţi apa fierbinte sau prea rece şi folosiţi după fiecare spălare o cremă specială pentru mâini", ne sfătuieşte doctorul Viviana Iordache.

Sunt foarte bune cremele pe bază de glicerină, aceasta contribuind la menţinerea elasticităţii pielii şi la hidratarea ei în profunzime. O alternativă la cremele din comerţ este amestecul obţinut din glicerină şi zeama de lămâie, pe care îl puteţi realiza în casă. Uleiul de măsline este recomandat şi el pentru menţinerea unor mâini catifelate sau pentru refacerea celor deja afectate. Specialistul nostru recomandă aplicarea uleiului de măsline în fiecare seară.

Cu siguranţă veţi fi mulţumite de rezultate! Săptămânal se poate face şi o baie cu ulei de măsline călduţ. Încălziţi puţin ulei, menţineţi mâinile în el pentru 15-20 de minute, clătiţi-vă apoi cu ceai de muşeţel cald şi acoperiţi mâinile pentru câteva minute. Tot săptămânal, se recomandă o baie de sare topită în apă călduţă, nu fierbinte, pentru regenerarea epidermei.

Tratament special cu uleiuri esenţiale. Astfel îţi poţi răsfăţa mâinile. Cum se procedează? Se fierbe o jumătate de litru de apă. Se adaugă două linguriţe de amestec de plante medicinale: muşeţel, urzică, salvie, podbal, gălbenele şi se lasă să se infuzeze 15-20 de minute. La sfârşit, se adaugă câteva picături de ulei esenţial. Spală mâinile cu această infuzie, apoil aplică din belşug o cremă hidratantă.

REMEDIU
Dacă pielea mâinilor este foarte uscată, foloseşte o dată sau de două ori pe săptămână următorul tratament. Amestecă o linguriţă de glicerină cu un gălbenuş de ou proaspăt, două linguriţe de ulei vegetal de calitate (măsline, migdale), zeama de la o lămâie şi o cană de infuzie concentrată, obţinută din amestecul următoarelor plante: flori de muşeţel, gălbenele, soc.

×
Subiecte în articol: cosmetica manichiura