x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Micul dejun bogat în proteine pentru o siluetă de invidiat

Micul dejun bogat în proteine pentru o siluetă de invidiat

04 Apr 2016   •   15:36
Micul dejun bogat în proteine pentru o siluetă de invidiat

Cei mai mulți dintre noi suntem destul de conservatori atunci când vine vorba de prepararea și servirea micului dejun. Prima masă a zilei se poate transforma astfel într-o rutină pe care până la urmă suntem tentați să o eliminăm.

Pentru a evita această situație, dar și pentru a scăpa de kilogramele în plus, medicii și nutriționiștii ne sfătuiesc ca la micul dejun să consumăm o cantitate generoasă de proteine, macronutrient care accelerează procesul de ardere a grăsimilor și asigură o senzație de sațietate pe termen lung.

Pentru cel mai delicios și intersant preparat care poate fi servit dimineața nu aveți nevoie decât de un avocado, două ouă și sare, piper sau turmeric, după gust, scrie healthyfoodhouse.com.

Oul este un aliment consumat de pasionații fitness-ului, deorece conține 7 grame de proteine. De asemenea, asigură un aport ridicat de vitamina D, bună pentru oase, vitamina A, esențială pentru o vedere sănătoasă și vitamina B12, care joacă un rol atât de important în formarea globulelor roșii.

Pe de altă parte, avocado este un fruct bogat în potasiu, fibre, vitamina E, magneziu și acid folic, nutrienți esențiali în procesul de detoxifiere. Grăsimile sănătoase din avocado ajută la scăderea nivelului colesterolului rău.

Astfel, combinația acestor două alimente este gustoasă și foarte nutritivă, stimulează procesul de slăbire și combate inflamația.

 

Metodă de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 225°C. Tăiați avocado în două și înlăturați sâmburele. Cu ajutorul unei linguri, pasați fructul pentru a face locul ouălor. Puneți câte un ou în fiecare jumătate și condimentați după gust.

Puneți jumătățile într-o tavă în care ați pus hârtie de copt. Gătiți până când ouăle sunt făcute.

×