x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Piramida alimentară. Ce, cât, cum și când să mănânci ca să arăți bine și să fii sănătos

Piramida alimentară. Ce, cât, cum și când să mănânci ca să arăți bine și să fii sănătos

de Andreea Sava    |    14 Oct 2016   •   01:00
Piramida alimentară. Ce, cât, cum și când să mănânci ca să arăți bine și să fii sănătos

Asta cu mâncatul n-ar trebui să fie mare filosofie, doar e primul lucru pe care îl face imediat ce ne naștem. Dar, văzând statisticile privind obezitatea și bolile digestive, se pare că este mare filosofie.

Cheia unei siluete frumoase dar și a unei diete sănătoase este măsura dar și complexitatea. Adică trebuie să mâncați din toate fiindcă este important să-i dați organismului toți nutrienții de care are nevoie, dar cu măsură. Iar înfometarea este cea mai mare prostie pe care o poate face cineva atunci când vrea să slăbească.

Și profesorul Gheorghe Mencinicopshi, în care eu am mare încredere când vine vorba despre nutriție, a făcut o chestie foarte deșteaptă care rezumă, într-o singură schemă, zecile de ani de studiu ai dumnealui în materie de mâncat deștept: piramida alimentară.

 

În această schemă aveți tot ce vă trebuie: aportul zilnic recomandat de calorii, ponderea alimentelor în dieta zilnică, inclusiv cantitatea de alcool pe care o puteți bea.

 

Nu trebuie decât să mai țineți cont de câteva reguli simple...

 

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

FOTO: doctormenci.ro

 

×