x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Remedii pentru dureri de spate

Remedii pentru dureri de spate

13 Feb 2017   •   16:46
 Remedii pentru dureri de spate

Durerile de spate au numeroase cauze, de la postura incorectă și timpul îndelungat petrecut pe scaun la birou, până la diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale. Sunt supărătoare şi se pot agrava. Ai la îndemână câteva soluţii pentru a ameliora simptomele neplăcute, scrie ziarulring.ro.

Încearcă să faci mai multă mișcare

O minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos, așa că atunci când simți că nu te mai poți concentra din cauza durerii, fă-ți timp pentru puțină mișcare. Fie că alegi să mergi pe jos câteva minute în plus, în drumul spre casă, sau găsești câteva exerciții ușoare pe care să le poți practica zilnic, încearcă să faci mai multă activitate fizică. Chiar și o ieșire cu câinele prin parc este binevenită. Timpul îndelungat petrecut pe scaun sau în picioare fac mult rău spatelui tau, așa că este indicat să îți schimbi poziția la fiecare oră sau să faci scurte pauze de dezmorţire.

Păstrează o postură corectă

Cu siguranță că, în copilărie, ai auzit cel puțin o dată îndemnul „Stai drept!“. Este un îndemn de care e bine să ţii seama. O poziție incorectă duce la numeroase afecțiuni ale coloanei vertebrale.

×
Subiecte în articol: dureri de spate discopatie