x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Țesut adipos pe abdomen? Aflați ce tip de burtică aveți și cum puteți obține silueta mult visată

Țesut adipos pe abdomen? Aflați ce tip de burtică aveți și cum puteți obține silueta mult visată

14 Ian 2016   •   15:18
Țesut adipos pe abdomen? Aflați ce tip de burtică aveți și cum puteți obține silueta mult visată

După Sărbători, cu toții ne propunem să mâncăm mai sănătos, să avem un program mai ordonat și eventual să facem mai multă mișcare pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Potrivit dailymail.co.uk, înainte de a începe o dietă trebuie să fim atenți la felul în care țesutul adipos se depune pe abdomen. Iată care sunt tipurile de burtică: 


Burtica „de vin”

Cum arată?
Persoanele care au acest tip de burtică nu se îngrașă în partea de jos a corpului, pe coapse sau pe șolduri, țesutul adipos fiind prezent doar pe abdomen.
Care este cauza?
Alcoolul și, de asemenea, alimentația bogată în carbohidrați rafinați. Potrivit unui studiu recent, femeile care consumă mai mult de un pahar de vin o dată pe lună sunt mai predispuse să câștige 4 cm în jurul taliei spre deosebire de femeile care nu beau. Persoanele care beau constant se îngrașă în special în zona problematică a abdomenului.
Cum combateți această problemă?
Monitorizați caloriile pe care le beți la fel ca pe cele din alimente. V-ar putea ajuta să rezistați tentației de a mai comanda un al doilea pahar dacă observați că 250 ml de vin înseamnă 228 de calorii, atât cât conține și o înghețată.
În plus, alcoolul stimulează pofta de mâncare, deci după o seară în care consumați alcool, veți fi tentat să faceți alegeri alimentare greșite.


Abdomenul balonat
Cum arată?
Burtica este proeminentă și bombată. Țesutul este tare la atingere și vă simțiți de parcă ați avea un balon în burtă.
Care este cauza?
Acest tip de abdomen este plat la începutul zilei și se „mărește” în special după mese. Indiferent cât de balonat sunteți, pe cântar nu va apărea nicio diferență. Una din principalele cauze este producerea de gaze. Medicul Basil Ammori, specializat în cazuri de obezitate, atrage atenția asupra faptului că această problemă are la bază constipația și mesele prea mari.
Cum combateți problema?
Adoptați o dietă bogată în fibre și evitați alimentele care conțin îndulcitori artificiali, făină de grâu, ceapă, usturoi, anumite fructe precum cireșele și prunele, dar și anumite legume precum sfecla roșie și ciupercile.
O altă idee ar fi să renunțați pentru o perioadă la lactate, există posibilitatea să aveți o intoleranță la lactoză.


Burta cauzată de stres
Cum arată?
Această burtică este proeminentă, dar este mai moale și mai pufoasă decât celelalte tipuri. Începe de sub bust, iar când stați jos formează un colăcel.
Care este cauza?
Dr. Marilyn Glenville susține că în situații stresante, cortizolul crește nivelul zahărului din sânge, astfel încât corpul să aibă energia necesară pentru a scăpa sau a se apăra. „Nefiind vorba de implicații fizice, așa cum organismul se așteaptă, toată acea extra-energie nu are unde să se ducă și pur și simplu se depune sub formă de grăsime”
„Dacă ne stresăm în mod constant, grăsimea se depune pe partea inferioară a abdomenului epntru a fi aproape de ficat și a se transforma în energie în cazul următoarelor situații de urgență”.
Cum combateți problema?
Reduceți nivelul stresului cu ajutorul unor tehnici de relaxare precum yoga sau meditația, astfel încât corpul să nu simtă constant că trebuie să se pregătească de atac.
Mâncați puțin și des pentru a stopa fluctuațiile hormonale. Consumați carbohidrați cu eliberare lentă și nu mâncați pe fugă.


Burtica de mamă
Cum arată?
Chiar și după câteva luni bune de la naștere, abdomenul arată de parcă abia ați fi născut, zona fiind lipsită de fermitate.
Care este cauza?
În timpul sarcinii, dar și al nașterii, mușchii abdominal se divid pentru a permite uterului să se extindă.
După naștere, cele două părți ale abdomenului ar trebui să revină la forma inițială. Dacă peretele abdominal este prea slab, acest lucru nu se întâmplă.
Cum combateți această problemă?
Cel mai bun sfat este să discutați cu un fizioterapeut care vă va învăța ce exerciții trebuie să faceți pentru a vă recăpăta fermitatea abdomenului. Adesea, poziția „plank” este cea mai eficientă.


Burta cauzată de tiroidă
Cum arată?
Grăsimea nu se depune doar în zona abdomenului, totuși aici este foarte evidentă. Tot corpul este mare, inclusiv brațele și picioarele, corpul arătând „pufos” în întregime.
Care este cauza?
Tiroida este o glandă situată la nivelul gâtului, responsabilă pentru secretarea unui hormon numit tiroxină, care controlează metabolismul general. Studiile au arătat că 1 din 13 femei suferă de hipotiroidism, o afecțiune din cauza căreia organismul nu reușească să ardă toate caloriile consumate. Rezultatul este depunerea acestor extra calorii sub formă de țesut adipos.
Cum combateți această problemă?
Pentru majoritatea femeilor, primul pas este diagnosticarea, pentru că de multe ori hipotiroidismul este confundat cu îngrășarea specifică vârstei de mijloc.
Tratamentele recomandate de medici se bazează pe o variantă sintetică a tiroxinei. Tratamentele alternative presupun consumul alimentelor bogate în iodină precum fructele de mare și vegetalele verzi, cum ar fi spanacul.
 

×