x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă (P) Oftalmestet, clinica ce duce mai departe tradiţia

(P) Oftalmestet, clinica ce duce mai departe tradiţia

de Diana Scarlat    |    28 Feb 2019   •   18:00
(P) Oftalmestet, clinica ce duce mai departe tradiţia

Familiile de medici au transmis, din generaţie în generaţie, tradiţia acestei meserii, în ultimele secole, în ţările cele mai bine dezvoltate. Cu astfel de familii ne putem lăuda şi noi, în România. Una dintre acestea este familia Schmitzer. Datorită istoriei acestei familii de medici, Bucureştiul are astăzi o clinică de oftalmologie de excepţie, care îmbină perfect tradiţia medicală cu inovaţia ştiinţifică, dar şi cu istoria Capitalei, prin readucerea la lumină a unei clădiri istorice care a aparţinut familiei Schmitzer încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, astăzi devenită clinica Oftalmestet. O clinică specială prin tot ceea ce reprezintă.

Istoria clinicii Oftalmestet din Bucureşti începe la sfârşitul secolului al XIX-lea, cu primii medici renumiţi din familia Schmitzer. Actualul sediu al clinicii are la bază consolidarea şi supraetajarea unei clădiri care a aparţinut familiei Schmitzer, încă din 1894, situată pe una dintre cele mai vechi străzi ale Bucureştiului, fostul “Pod al Beilicului”, actuala “Calea Şerban Vodă”. Reconstruirea clădirii a început în anul 2009, iar astăzi oferă pacienţilor o deschidere către istoria medicinei din capitala României, pe lângă servicii de cea mai bună calitate. „În această casă s-a născut în 1904 şi a trăit prof. dr. Gheorghe Schmitzer, cel care a înfiinţat în 1948 Clinica de Roentgenterapie din cadrul spitalului Colţea. Prof. dr. Gheorghe Schmitzer este cunoscut pentru formarea profesională a numeroase generaţii de radiologi, deşi, iniţial, a vrut să devină oftalmolog. În memoria sa au fost înfiinţate acum nouă ani atât Clinica Oftalmestet, cât şi Fundaţia Dr. Schmitzer, păstrându-se la parter arhitectura vechii case construite în 1878. Etajele superioare sunt realizate într-o arhitectură modernă, colorate în gri închis, tocmai pentru a scoate în evidenţă albul vechilor faţade”, explică dr. Speranţa Schmitzer. Astăzi, clinica Oftalmestet deţine spaţii pentru consultaţii, sală de aşteptare, explorări funcţionale, optică medicală şi bloc operator. Toate spaţiile au fost proiectate şi realizate respectând normativele CE în ceea ce priveşte mărimea suprafeţelor, dotarea grupurilor sanitare pentru persoanele cu dizabilităţi şi realizarea fluxurilor medicale. În plus, toate intervenţiile chirurgicale sunt înregistrate video, cu aparatură de ultimă generaţie.

Feng Shui şi expoziţii de artă, ca la muzeu

Oftalmestet este o clinică specială şi pentru că în acest spaţiu foarte bine dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, pacienţii se bucură şi de o atmosferă relaxantă, funcţionând şi ca un adevărat muzeu. „Legătură între construcţia veche, o parte a spaţiului mobilat în stil Ludovic al XV-lea, cu tablouri ale Şcolii Flamande din sec. XVII, şi partea cea nouă, mobilată modern, se face printr-un planşeu de sticlă luminat. Acest aspect echilibrează şi armonizează cele cinci elemente de bază Feng Shui – foc, apă, pământ, lemn şi metal, într-un spaţiu benefic pentru pacienţi. Combinând marmura şi granitul, plantele ornamentale, oţelul inoxidabil, sticla, lemnul, peştii exotici, muzica de relaxare şi aromele orientale, s-a reuşit crearea unei atmosfere deosebite, mai puţin obişnuite într-o clinică medicală”, mai explică Dr. Schmitzer. Pe lângă toate acestea, în interiorul clinicii se organizează periodic vernisaje de pictură, artă decorativă, ceramică sau bijuterii. Legătura dintre artă şi oferta medicală nu este dată doar de istoria familiei de medici Schmitzer şi de cea a casei devenite astăzi clinica Oftalmestet, ci şi de operaţiile estetice şi de reconstrucţie a zonei perioculare realizate aici, precum şi de calitatea de partener al celebrului brand internaţional exclusivist de rame de ochelari Lindberg, pe care clinica o are. Ca partener autorizat Lindberg Precious şi ambasador Lindberg, clinica Oftalmestet oferă modele de rame de ochelari unice, care întruchipează un mod diferit de gândire, design excepţional, materiale de înaltă calitate şi execuţie manuală. Colecţia Lindberg Precious este una dintre cele mai exclusiviste şi de prestigiu colecţii de ochelari din lume şi este alcătuită din aur, platină, diamante şi corn de bivol, corn de bou moscat sau colţ de mamut. Modelele de ochelari sunt realizate manual şi adaptate individual la forma feţei fiecărui purtător. Ramele Lindberg Precious sunt realizate din aur galben de 18 carate (750), aur alb, aur roşu şi Precious Black, precum şi din platină (950), încrustate cu diamante. LINDBERG are drepturi exclusive asupra aurului din mina de aur NULUNAQ din Groenlanda, una dintre cele mai mici mine din lume. Lindberg foloseşte numai diamante de calitate superioară Wesselton WS, cunoscute pentru claritatea şi culoarea lor. 

Speranța Schmitzer, un medic de excepție, continuatoarea tradiției

Reprezentantă marcantă a tradiţiei familiei, Dr. Speranţa Schmitzer are un CV impresionant. Este Doctor în Medicină, medic primar oftalmolog, Conferenţiar la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, şefa departamentului de chirurgie estetică şi reconstrucţie orbito-palpebrală a Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, şi Preşedinta “Societăţii Române de Chirurgie Oculoplastică”. Este primul medic din România care a obţinut în anul 2002, din partea Ministerului Sănătăţii, supraspecializarea pentru chirurgia oftalmologică plastică şi reconstructivă (oculoplastică). De asemenea, este membră a Societăţii Române de Oftalmologie, a Societăţii Europene de Chirurgie Refractivă şi Cataractă, precum şi membră a Societăţii Franceze de Oftalmologie. A efectuat peste 26.000 de intervenţii chirurgicale, dintre care peste 8.000 oculoplastice şi a publicat peste 60 de lucrări ştiinţifice, în diverse publicaţii de specialitate, la congrese şi consfătuiri din ţară şi străinătate.

Casetă mică

Clinica Oftalmesteteste este singura din România unde, în afara operaţiilor “obişnuite”, precum cataracta sau glaucomul, se efectuează pe scară largă şi operaţii oculoplastice, precum ptoze palpebrale, blefaroplastii inferioare şi superioare, traumatisme, entropion, ectropion, căi lacrimale, tumori palpebrale şi conjunctivale etc

Cu experienţa de aproape 30 de ani a doamnei Dr. Speranţa Schmitzer şi o echipă excepţională de medici, clinica Oftalmestet oferă un maximum de siguranţă şi profesionalism actului medical. Folosind tehnici şi echipamente de ultimă oră, intervenţiile chirurgicale nu necesită internare. Clinica pune accent în mod deosebit pe confortul pacientului, cu o recuperare postoperatorie foarte rapidă. Calitatea serviciilor şi ambianţa deosebită creată în interiorul clinicii au dus la decizia Majestăţii Sale Regele Mihai I de a-i acorda titlul de Furnizor al Casei Regale a României.

×