x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum să vorbești cu copilul tău despre Coronavirus

Cum să vorbești cu copilul tău despre Coronavirus

27 Iul 2020   •   21:18
Cum să vorbești cu copilul tău despre Coronavirus

“Mami, când trece virusul?”, este una dintre cele mai frecvente întrebări de pe buzele copiilor, întrebare la care nici măcar părinții nu știu încă răspunsul. Este momentul în care ne dăm seama că a fi părinte în această perioadă nu-i deloc ușor.

Pandemia COVID-19 a făcut loc emoțiilor puternice precum stres, anxietate, incertitudini, resimțite puternic de copiii de toate varstele! În aceste condiții, aceștia au nevoie să se simtă iubiți și sprijiniți de către părinți, acum mai mult ca oricând.

Specialiștii de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", spital administrat de Primăria Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, vin în întâmpinarea părinților cu câteva sfaturi utile:

Aflați ce știe deja copilul dumneavoastră! Folosiți noțiuni și puneți întrebări ținând cont de vârsta copilului. De exemplu, pentru copiii mai mici: “Ai auzit adulții vorbind despre această boală nouă?”. Acest exemplu vă oferă șansa să aflați cât de mult știe copilul dumneavoastră deja și să verificați dacă informațiile pe care le are sunt greșite.

Oferiți-i sprijinul și fiți sincer! Modul în care părintele își exprimă propriile emoții negative devine un model pentru copii de a reacționa și de a-și gestiona trăirile.

Oferiți-i posibilitatea să-și împărtășească fricile!..............

Citește mai mult AICI

×