x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Homeopatia – de la bebeluş la adolescent

Homeopatia – de la bebeluş la adolescent

de Steluta Indrei    |    04 Apr 2011   •   17:57
Homeopatia – de la bebeluş la adolescent
Sursa foto: /THINKSTOCK

159700-04-17-sante-3.jpgSuferinţele copiilor pot fi tratate cu ajutorul remediilor homeopatice. Acestea sunt naturale, sigure şi eficiente în cazul răcelilor, erupţiei dentare, tulburărilor digestive, hiperactivităţii.

Ştiaţi că remediile homeopatice pot fi administrate bebeluşilor încă din primele zile de viaţă? Sau că febra poate fi redusă cu ajutorul câtorva granule homeopatice? Ori că disconfortul produs de erupţia dentară se ameliorează dacă îi dăm copilului un extract homeopatic?

 

Avantaje
Homeopatia este o metodă de tratament care a început să fie utilizată din ce în ce mai frecvent în pediatrie. Iată argumentele prezentate de dr Nicoleta Bobe, medic primar pediatru la Clinica AmicusMed, care utilizează homeopatia de peste zece ani în tratamentul copiilor. Remediile homeopatice nu sunt toxice, fiind obţinute din substanţe naturale (plante, minerale, animale). Spre deosebire de medicamentele alopate (chimice), granulele homeopatice nu au efecte secundare şi nici contraindicaţii. Modul de acţiune al remediilor homeopatice diferă de cel al medicamentelor obişnuite. Remediul homeopatic declanşează o reacţie care stimulează propria capacitate de apărare a organismului. Copiii răspund mai rapid decât adulţii la tratamentele homeopatice pentru că în organismul micuţilor nu se găsesc atât de multe toxine ca în cazul adulţilor. Or, cu cât organismul este mai intoxicat cu chimicale cu atât apare mai
greu reacţia indusă de tratamentele homeopatice.

 

Colici, erupţie dentară, febră
Colicile abdominale, erupţia dentară, febra, răcelile sunt probleme pe care fiecare copil le experimentează în primii ani de viaţă. În loc să îi îndopăm pe micuţi cu medicamente pe bază de chimicale pentru a le alina aceste suferinţe, putem apela la remediile homeopatice. Acestea sunt inofensive  şi foarte uşor de administrat atât bebeluşilor, cât şi copiilor de vârstă mai mare. Granulele sunt dulci, nu au miros şi se pot se dizolva în puţină apă. Copiii de peste 3 ani le pot dizolva sau ronţăi în gură.

Pentru colicile abdominale care le fac nopţile albe atât părinţilor, cât şi bebeluşilor, sunt indicate remedii homeopatice care calmează crampele micuţilor. O altă problemă cu care se confruntă mulţi nou-născuţi este icterul mecanic, în cazul căruia pot fi utilizate de asemenea remedii  homeopatice.
Granulele homeopatice care acţionează ca antitermice tratează cu succes infecţiile acute respiratorii. Acestea sunt foarte utile mai ales în primele luni de viaţă, când paracetamolul sau ibuprofenul (antitermice clasice) prezintă riscuri pentru bebeluşi. 

Există remedii homeopatice care acţionează împreună cu vitamina D, cu ajutorul cărora se realizează cu succes profilaxia rahitismului, o pro­blemă foarte frecventă în rândul copiilor. Anemia, altă manifestare frecventă a carenţelor nutriţionale la sugari, poate fi rezolvată cu ajutorul homeopatiei, eliminând efectele adverse ale administrării de fier (constipaţia, balonările).
Mulţi sugari hrăniţi cu formule de lapte suferă de constipaţie, acest disconfot putând fi eliminat cu ajutorul remediilor homeopatice.
Unele dintre cele mai eficiente tratamente homeopatice indicate sugarilor sunt cele care calmează durerile şi stările de agitaţie cauzate de erupţia dentară.

Remediile care stimulează imunitatea copiilor, recomandate pentru prevenirea virozelor şi stărilor gripale, pot fi administrate atât la bebeluşi, cât şi la copii de vârstă mare. Amigdalitele, otitele, bronşitele pot fi tratate cu ajutorul homeopatiei.
Lipsa poftei de mâncare, care pentru mulţi părinţi se poate transforma în obsesie, se poate rezolva într-un timp relativ scurt cu tratament homeopatic.
Remediile homeopatice sunt ideale în cazul copiilor agitaţi, nervoşi, agresivi, cu manifestări de hiperactivitate, care nu se pot concentra. 

×
Subiecte în articol: sanatatea copilului