Intr-un studiu desfasurat pe tot parcursul anului 2005, o echipa de specialisti francezi a analizat nivelul substantelor chimice din fructe si legume.
Putem respecta in deplina siguranta recomandarea medicilor de a consuma in fiecare zi minimum cinci fructe si legume? La aceasta intrebare au dorit sa raspunda specialistii francezi de la Institutul National al Consumatorilor cand au inceput studierea unui lot de 150 de fructe si legume specifice fiecarui anotimp. Vegetalele au fost analizate in intregime, inclusiv coaja, semintele sau samburele.
RECOMANDARI
|
Pesticidele se regasesc in toate partile fructelor si legumelor. Or, coaja, samburii si semintele nu sunt consumate in general si atunci in organismul nostru ajunge o cantitate mai mica de chimicale. De asemenea, spalarea fructelor si legumelor este esentiala pentru a reduce substantele toxice. Ideal este sa le lasam in apa peste 15 secunde. Totodata, curatarea vegetalelor permite eliminarea bacteriilor. Si prelucrarea termica poate avea un impact asupra reducerii cantitatii de reziduuri chimice. Cei care vor sa fie absolut siguri ca nu mananca fructe si legume cu pesticide sunt sfatuiti sa opteze pentru produsele ecologice.
|