x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Greseli de nutritie si efectele lor

Greseli de nutritie si efectele lor

de IncomeMagazine    |    22 Feb 2013   •   08:47
Greseli de nutritie si efectele lor
Sursa foto: Jupiterimages/Getty Images/Comstock Images

Esti ceea ce mananci, iar sanatatea ta depinde de alimenatia si stilul de viata pe care il adopti. Daca incerci sa mananci sanatos, dar totusi nu te simti bine, sau urmezi o dieta, dar nu reusesti sa slabesti, cu siguranta undeva gresesti.
 Iata care sunt cele mai frecvente greseli de nutritive, conform yahoo shine:


Prea mult sodiu

Si aici ne referim la sare. Doza recomandata de sodiu este de 2300 miligrame. Daca ai trecut de 50 de ani, suferi de hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli cronice ale ficatului sau boli de rinichi, atunci aportul de sodiu nu trebuie sa treaca de 1500 miligrame pe zi.
Ce trebuie sa faci este sa nu mai pui sare in macare, pe cat posibil, sa mananci preparate gatite in casa, deoarece alimentele gata facute contin foarte mult sodiu, si sa renunti la apa mineral, o alta sursa bogata de sodiu.


Prea mult zahar

Conform American Heart Association, femeile ar trebui sa consume maxim sase lingurite de zahar pe zi. Zaharul este in cafea, mai ales in cea de la automat, in sucuri si in fructe, dar si in semi-preparatele si alimentele procesate, astfel ca de la doar 6 lingurite se ajunge uneori la 22! Stim ca ce este dulce este si bun, insa consumul de zahar trebuie limitat drastic pentru o alimentatie sanatoasa.

Citeste si despre alte greseli de nutritie

Citeste si
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Alimente ideale pentru dieta
Gustari sanatoase cu doar 10 de calorii
Alimente care păcălesc foamea
Superalimente pentru o dieta sănătoasă

×
Subiecte în articol: nutritie greşeli