x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

03 Apr 2008   •   00:00

3 aprilie 2008



HEPATITA C. Cercetătorii francezi au identificat o proteină care blochează dezvoltarea virusului hepatitei C (VHC), potrivit unui studiu publicat în PLoS ONE. Descoperirea deschide calea obţinerii unor noi tratamente care să împiedice pătrunderea virusului C în celulele ficatului. Aproximativ 130 de milioane de persoane sunt purtătoare ale VHC, împotriva căruia nu există vaccin. Hepatita C este cronică în 60%-80% dintre cazuri, existând riscul să evolueze în cancer la ficat sau ciroză.


EMBRIONI HIBRIZI. Primii embrioni hibrizi, umani şi animali au fost obţinuţi la Universitatea din Newcastle, informează telegraph.co.uk. Cercetătorii au introdus celule umane în ovule provenind de la animal, din care s-a extras tot materialul genetic. Embrionii hibrizi, care au supravieţuit doar cinci zile, au fost creaţi de echipa profesorului Lyle Armstrong, în cadrul unui proiect destinat producerii de celule suşă utilizate în tratarea unor boli grave.


NANTES. Medicina nucleară a fost subiectul simpozionului internaţional ce a avut loc la începutul lunii, la Nantes. Cancerologi, cardiologi şi neurologi au prezentat tehnici dintre cele mai noi. Această ramură a medicinei permite, anual, diagnosticarea a aproape două milioane de bolnavi în Franţa. Şi 70.000 de pacienţi urmează radioterapie anticancer, a subliniat în cadrul simpozionului prof. Jean Francois Chattal, de la Centrul de Cercetări în Cancer de la Nantes.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă