x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Soluția perfectă pentru a scăpa de mucegai. Un aliment eficient și ecologic ne protejează sănătatea

Soluția perfectă pentru a scăpa de mucegai. Un aliment eficient și ecologic ne protejează sănătatea

de Anastasia Paul    |    13 Ian 2023   •   12:55
Soluția perfectă pentru a scăpa de mucegai. Un aliment eficient și ecologic ne protejează sănătatea
Sursa foto: Burdun Iliya/Shutterstock / Burdun Iliya

Pe măsură ce vremea rece și umedă continuă, multe locuințe se confruntă cu riscul unei „epidemii de mucegai”, agravată de creșterea costului vieții în Marea Britanie.

Scumpirile din energie îi pun pe britanici în fața situației de a achita facturi tot mai mari, astfel încât aleg soluția de a-și încălzi mai puțin locuințele. Astfel că lipsa căldurii și ventilației provoacă un exces de umiditate care crează condițiile perfecte pentru proliferarea mucegaiului.

Asociația Națională a Cumpărătorilor de Proprietăți (NAPB) avertizează astfel asupra consecințelor tragice pe care infestarea cu mucegai le va aduce gospodăriilor în această iarnă. Circa 4,7 milioane de chiriași au raportat astfel de probleme în ultimul an, scrie express.co.uk.

Deși poate nu pare prea dăunător, mucegaiul poate avea efecte grave asupra sănătății. 

„Mucegaiul este o ciupercă care se găsește peste tot și, cel mai frecvent, într-un mediu umed. Răspunsul alergic poate include erupții cutanate, lăcrimare, febră sau dificultăți de respirație. De asemenea, poate provoca astm, aspergiloză bronhopulmonară alergică, pneumonită de hipersensibilitate și sinuzită fungică alergică”, explică dr. Govind Desai. 

Soluții simple pentru a scăpa de mucegai

- folosirea sprayurilor pentru îndepărtare a mucegaiului 

- curățarea cu oțet alb a suprafeței afectate de mucegai

- curățarea cu clor mucegaiului

×
Subiecte în articol: oţet mucegai