Considerăm că prima vizită a copilului la cabinetul stomatologic trebuie să fie distractivă, educativă şi mai ales să creeze o impresie pozitivă.
Clinica Velvet DentalTelefon: 317.39.97
Considerăm că prima vizită a copilului la cabinetul stomatologic trebuie să fie distractivă, educativă şi mai ales să creeze o impresie pozitivă.
Te incurajăm să fii alături de copil pe parcursul primelor vizite. Apoi ar fi bine să-l obişnuim să rămănă singur cu noi in cabinet.
La cabinet te invăţăm pe tine şi pe copilul tău cum să vă ingrijiţi căt mai bine dantura. Iţi vom furniza informaţii despre ce anume cauzează cariile, ce poţi face pentru a le preveni.
După anestezie
Dacă i s-a făcut copilului tău o anestezie, atunci:
Limba, dinţii, buza şi ţesuturile inconjurătoare ii vor fi amorţite.
Adesea, copiii nu inţeleg efectele unei anestezii şi pot mesteca, zgăria sau suge buza sau obrazul amorţit, fapte care pot cauza iritaţii minore sau pot cauza leziuni ţesuturilor din zonă.
Este recomandabil să hrăneşti copilul cu alimente uşoare, chiar lichide pănă ce trece efectul anesteziei.
După extracţie
Imediat după extracţie trebuie să ai grijă ca micuţul să nu işi rănească limba, buzele sau obrazul inainte ca anestezia să dispară. Iată căteva sfaturi:
Să nu se scarpine
Să nu se zgărie
Să nu mestece alimente
Să nu sugă diferite obiecte
Să nu clătească gura pentru căteva ore
Să nu scuipe excesiv
Să nu atingă zona care a suferit extracţia cu degetele sau limba.
Dentiţia copilului se formează incă dinaintea naşterii. Cel mai devreme la 4 luni, primii dinţi de lapte care erup prin gingiile din partea inferioară a gurii sunt incisivii centrali, urmaţi indeaproape de incisivii din partea superioară a cavităţii bucale. Deşi cei 20 de dinţi de lapte apar pănă la vărsta de 3 ani, ordinea in care ei apar variază.
Dinţii permanenţi apar in jurul vărstei de 6 ani, incepănd cu molarii şi incisivii din partea inferioară a cavităţii bucale. Acest proces continuă pănă in jurul vărstei de 21 de ani. Adulţii au 28 de dinţi permanenţi sau pot ajunge pănă la 32, incluzănd măselele de minte.
DINŢII DE LAPTE. Este important să menţinem sănătatea dinţilor de lapte. Cariile neglijate pot şi, de obicei, chiar duc la probleme ce afectează permanent dezvoltarea dinţilor. Dinţii de lapte sau dinţii primari sunt importanţi pentru: o mestecare şi hrănire adecvată, oferă spaţiul dinţilor permanenţi şi ii ghidează in poziţia corectă, permit dezvoltarea normală a oaselor şi muşchilor maxilarului. Dinţii de lapte influenţează dezvoltarea vorbirii şi participă la formarea unei infăţişări agreabile.